προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μουλιάσουν καλά. Βάζω τη μισή μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά (δεν πρέπει να βράσει).

  2. Στύβω τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μου και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι με τη ζεστή μαρμελάδα. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω την μαρμελάδα για 20 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή και προσθέτω την υπόλοιπη μαρμελάδα.

  3. Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω μια σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Θα πρέπει να έχει τη μορφή γιαουρτιού.

  4. Προσθέτω σταδιακά την σαντιγί στο κρύο μίγμα μαρμελάδας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια απαλή μους.

  5. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή ένα βαθύ μπολ.
    Βάζω το λικέρ κουμκουάτ σε ένα μπολ και βουτάω στιγμιαία τα μπισκότα. Καλύπτω την περιφέρεια του μπολ με όρθια μπισκότα σαβαγιάρ.
    Αδειάζω τη μισή μους στο κέντρο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω λίγες μάντολες και καλύπτω με 2-3 μπισκότα σπασμένα.
    Σκεπάζω με την υπόλοιπη μους και τελειώνω με μια στρώση μπισκότα.

  6. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
    Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίσω σε μια πιατέλα. Στολίζω με τις υπόλοιπες μάντολες και σερβίρω αμέσως.

    Σαρλότ κουμκουάτ με μάντολες
Keywords: σαρλοτ κουμκουατ μαντολες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Exciting!

  1. Eve_nkld

    Exciting!