προορισμός…γεύση!

Το ροδόνερο είναι ένα αρωματισμένο νερό που φτιάχνετε συνήθως με ροδοπέταλα μέσα σε βραστό νερό. Μη το μπερδεύετε με το αιθέριο έλαιο, που είναι πιο συμπαγές. Αυτή η ουσία με το τόσο σπουδαίο άρωμα που σε ταξιδεύει τόσο ευχάριστα, είναι γεμάτο από πολλά οφέλη για την υγεία μας… Μπορείτε βέβαια, να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε γεύση και στα φαγητά σας, αλλά εδώ και αιώνες, το βρίσκουμε ως συστατικό σε ορισμένα καλλυντικά και ιατρικά παρασκευάσματα σε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Σας έχω συγκεντρώσει εδώ, τα top 10 οφέλη για την υγεία μας. Δοκιμάστε το θα το αγαπήσετε πιο πολύ!

Κάνει καλό στους πονοκεφάλους
Σε περίπτωση που σας πονάει το κεφάλι ή έχετε ημικρανία, πάρτε μια κομπρέσα, μουσκέψτε την μέσα σε φαρμακευτικό ροδόνερο, και βάλτε την κομπρέσα πάνω στο μέτωπό σας. Θα δείτε πως θα αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα, επειδή έχει αποδειχτεί πολλές φορές πως το ροδόνερο ανακουφίζει αμέσως τους πονοκεφάλους.

Κατά των κρυολογημάτων
Το χειμώνα ειδικά, αν δεν αισθάνεστε καλά και καταλαβαίνετε πως έχετε κρυώσει, τότε βάλτε μερικές σταγόνες ροδόνερο στο τσάι σας. Έχει το πλεονέκτημα να καθαρίζει το αναπνευστικό σύστημα.

Κατά τη γήρανση
Το ροδόνερο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε, αντιοξειδωτικές βιταμίνες που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Για να έχετε πάντα το δέρμα ενός μωρού, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν στο πρόσωπο!

Επιταχύνει την επούλωση
Εγώ που κόβομαι πολλές φόρες όταν μαγειρεύω, βάζω πάντα μερικές σταγόνες ροδόνερο σε ένα βαμβάκι πάνω στην πληγή. Πράγματι έχει θεραπευτικές ιδιότητες που επιταχύνουν την επούλωση μικρών πληγών.

Προστατεύει το δέρμα
Ξέρετε τι κάνω κάθε πρωί; Βάζω λίγο ροδόνερο στο προσώπό μου μαζί με την ενυδατική μου κρέμα. Έτσι κάθε μέρα ενυδατώνω, καθαρίζω και το δέρμα μου γίνεται όλο και πιο ελαστικό (ιδανικό για να αποφύγετε την εμφάνιση των ρυτίδων). Φωτίζει την επιδερμίδα μου και δίνει μια φρεσκάδα στο προσώπό μου.

Δίνει δύναμη
Η μυρωδιά του ροδόνερου, εκτός από το ότι είναι ευχάριστη και λεπτή, έχει επίσης τονωτικές ιδιότητες. Σε περίπτωση που αισθάνεστε κουρασμένοι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, βάλτε λίγες σταγόνες στα χέρια σας και θα δείτε πως θα αισθανθείτε γρήγορα καλύτερα !

Κάνει καλό στο δέρμα
Αν έχετε μικρές πανάδες ή ακόμα και ραγάδες σε διάφορα σημεία του σώματός σας, μπορείτε να βάλετε πάνω στη ραγάδα για παράδειγμα ένα βαμβάκι με ροδόνερο, και με αυτό το τρόπο θα δείτε πως θα μειώνονται σιγά- σιγά !

Θεραπεύει και τις άφθες
Δεδομένου ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, το ροδόνερο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν έχετε άφθες… Επίσης, κάνει καλό και σε μικρά σπυράκια ακμής που θέλετε να ξεφορτωθείτε γρήγορα χωρίς να μολυνθούν!

Κατά του άγχους
Δεν σας κρύβω πως στη δουλειά μου έχω αρκετή πίεση και άγχος! Θέλω να είναι πάντα όλα καλά. Για να νιώθω πιο χαλαρή, ρίχνω μερικές σταγόνες ροδόνερο στη μπανιέρα μου. Έχει πράγματι, χαλαρωτικές ιδιότητες. Ιδανικό για να ξεκινήσω καλά η μέρα μου!

Φροντίζει και τα μαλλιά
Όταν έχετε κακή κυκλοφορία αίματος και ειδικά στη περιοχή του κεφαλιού, είναι πιθανό να αρχίσουν να πέφτουν και να αραιώνουν. Για να σταματήσετε αυτή την απώλεια, βάλτε μερικές σταγόνες ροδόνερο στο conditioner σας, γιατί εκτός από την καλή κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει και τα μαλλιά εσωτερικά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Yummy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *