προορισμός…γεύση!

Μπάμιες λαδερές με κολοκυθάκια

Μπάμιες λαδερές με κολοκυθάκια

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι το οποίο το έχω αλατίσει ελαφρώς. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι το πασπαλίζω με πιπέρι και το μπαχάρι.

  2. Μεταφέρω το σοταρισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Πάνω από το κρεμμύδι στρώνω τις μπάμιες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό. Πάνω από τα λαχανικά  απλώνω τις τριμμένες ντομάτες, περιχύνω με το ελαιόλαδο και συμπληρώνω με νερό . Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει ελαφρώς τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω το φαγητό με το μπαχάρι. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία και αφήνω να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά. Το φαγάκι θα βράσει, οι μπάμιες θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτω το χυμό λεμονιού.

  3. Παραδοσιακά και αγαπημένα τα λαδερά αγαπούν τη συνοδεία του εθνικού μας τυριού, οπότε εδώ ένα κομμάτι «αληθινής» φέτας θα ήταν ο απόλυτος συνδυασμός.

Note

  1. Kαθαρίζω τις μπάμιες κόβοντας με ένα κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από το κοτσάνι τους, προσέχοντας να μην κόψω τη βάση του που συγκρατεί τα σπόρια.
  2. Bάζω τις μπάμιες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με λίγο ξύδι. Τις αφήνω για 2-3 ώρες στον ήλιο. Αν αυτό δεν είναι εύκολο βάζω το ταψί με τις ραντισμένες με ξύδι μπάμιες στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  3. Mπορούμε αν θέλουμε στο φαγάκι να προσθέσουμε ροδέλες πατάτας λεπτές μαζί με τα κολοκυθάκια.
Keywords: μπάμιες λαδερές με κολοκυθάκια

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️