προορισμός…γεύση!

Τα ψάρια είναι αγαπημένα στη διατροφή των Ελλήνων, παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι και πολύ εύκολο να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στον πάγκο του ψαρά θα πρέπει να ξέρετε πως θα τα αναγνωρίσετε.
Κοιτάξτε το στα μάτια! Πρέπει να έχει φωτεινά μάτια και να έχετε την εντύπωση ότι είναι ακόμα ζωντανό. Αν βλέπετε ότι τα μάτια του είναι μαύρα και σκούρα , αφήστε το καλύτερα.
Τα φρέσκα ψάρια είναι δύσκαμπτα, αν λοιπόν το σώμα του είναι μαλακό όταν τον κρατάτε από την ουρά του , τότε δεν θα έλεγα πως είναι και ένα τόσο καλό σημάδι.
Το φρέσκο ψάρι εξακολουθεί να έχει αυτή τη μυρωδιά ιωδίου και φυκιών που αποδεικνύει έτσι ότι πριν λίγες ώρες το έχουν ψαρέψει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μυρίζει άσχημα. Εάν καταλάβετε μια μυρωδιά αμμωνίας, τότε είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, εκτός αν είναι σαλάχι το οποίο είναι η φυσική του μυρωδιά.
Μόλις φτάσετε στο σπίτι, βάλτε τα αμέσως στο ψυγείο σας και θα πρέπει να το καταναλώσετε γρήγορα, ειδικά αν δεν είναι και πολύ φρέσκα. Ούτως ή άλλως, τα ωμά ψάρια πρέπει να φυλάσσονται καθαρισμένα και συσκευασμένα στο ψυγείο.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *