προορισμός…γεύση!

Το πρώτο ραντεβού με τον καλό μας είναι πολύ σημαντικό. Σκεφτόμαστε το ντύσιμο, το χτένισμα, το άρωμα, το μακιγιάζ… Σχεδόν όλη την ημέρα περιποιούμαστε την εμφάνισή μας και ανυπομονούμε να δούμε τι έχει προγραμματίσει ο συνοδός μας.
Θα είναι γαλλικό
; Κινέζικο; Ρομαντικό; Μήπως θαλασσινά; Ότι και να έχει αποφασίσει εμείς θα πρέπει να εντυπωσιάσουμε και όχι μόνο με την εμφάνιση, αλλά και με το πως θα φάμε… Δεν υπάρχει χειρότερο να προσδοκάς το πρώτο φιλί και ένα μαρούλι να δεσπόζει στο δόντι…
Σας έχω λοιπόν τον κατάλογο με τα φαγητά που πρέπει να αποφύγετε στο πρώτο ραντεβού αλλά μπορείτε να τα εντάσετε στο μενού μετά το δεύτερο, τρίτο…

Μια πιατέλα με στρείδια, γαρίδες, καραβίδες…
Εντάξει, σίγουρα, το να σας παραγγέλνει ένα πιάτο με θαλασσινά στο πρώτο σας ραντεβού, όλες καταλαβαίνουμε που το πάει! Αλλά, έχετε σκεφτεί, το πώς ακούγετε όταν τρώμε στρείδια; Ή αν δεν ξέρετε καλά να χειριστείτε τη γαρίδα και την καραβίδα με μαχαίρι και πηρούνι είναι αρκετά άκομψο να καθαρίζετε με τα χέρια. Ένα ρομαντικό δείπνο υπό τους ήχους των «σλουρπς» και με αλειμμένα χέρια από λάδια και ζουμιά δεν το λες και επιτυχημένο… Εκτός κι αν ο καλός σας αποφασίσει να σας καθαρίσει εκείνος τα θαλασσινά.

Η πράσινη σαλάτα
Ωραία η σαλατούλα εφόσον είναι και υγιεινή και κρατά τη σιλουέτα μας σε φόρμα.
Από το να παραγγείλετε ένα μπέργκερ με τηγανητές πατάτες και μετά να μη κουμπώνει το τζιν… 1000 φορές μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Καλό θα είναι όμως, να κάνετε και κανένα τσεκ στο καθρεφτάκι σας… Ένα μαρούλι κολλημένο στο δόντι μπορεί να κάνει τον άλλον να ξανασκεφτεί το δεύτερο ραντεβού.

Το μπέργκερ XXL
Το να παραγγείλετε ένα XXL μπέργκερ στο πρώτο σας ραντεβού, θα έλεγα πως είναι αρκετά τολμηρό! Το πιάνεις με τα χέρια και ανοίγεις ένα τεράστιο στόμα για να καταφέρεις να μασήσεις την πρώτη μπουκιά… Για να μην αναφέρω τις σάλτσες και τα κρεμμύδια που θα γλιστράνε δεξιά αριστερά.

Η σαλάτα λάχανο
Σαλάτα λάχανο καλύτερα να την αποφύγετε εντελώς. Μπορεί να είναι νόστιμη αλλά δεν ακούγετε και πολύ ρομαντική. Θα ακούτε όλο το βράδυ ένα περίεργο «χρατς χρατς», δεν είναι εύκολο να την «χαλιναγωγήσεις» με το πηρούνι και τέλος, αν φάτε και πολύ, περίεργοι ήχοι θα ακούγονται από τα έντερά σας… Φουλ στον ρομαντισμό!

Τα πικάντικα πιάτα
Αν σας πει ο καλό σας, για το πρώτο ραντεβού, θα σας πάει σε κάποιο ινδικό ή ταϊλανδέζικο εστιατόριο, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε! Σκεφτείτε το καλύτερα όμως, αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τέτοιες κουζίνες. Είναι ιδιαίτερα βαριά και πολύ πικάντικα. Το να χρειάζεστε μια κανάτα νερό σε κάθε μπουκιά ή να κάνετε αέρα στη γλώσσα σας, δεν το λες και ότι καλύτερο.

Τα παϊδάκια
Όπως και τις φτερούγες κοτόπουλου, θα είναι καλύτερα να τα αποφύγετε. Το πρώτο ραντεβού πρέπει να δείξουμε στο καλό μας πως ξέρουμε να τρώμε με μαχαιροπίρουνα! Και όλες ξέρουμε ότι το παϊδάκι θέλει χέρι για να το ευχαριστηθείς… Αφήστε το για άλλο ραντεβού.

Η σούπα
Η σούπα είναι μια καλή επιλογή αν δεν θέλετε να φάτε πολύ, αλλά τώρα για ένα πρώτο ραντεβού, δεν θα έλεγα ότι θα γοητέψει το καλό σας! Ειδικά αν πρόκειται για μια σούπα αρκετά ρευστή και όχι βελουτέ. Τα ρουφήγματα και τα «σλουρπ» στο κουτάλι δεν είναι οι ήχοι που πρέπει να κυριαρχούν στο τραπέζι.

Το τζατζίκι
Ναι… μπορεί ο καλός σας να έχει η φαεινή ιδέα να πάτε σε ένα ταβερνάκι. Δεν είναι κακό. Μια χαρά πρόταση είναι. Αν όμως προσδοκάτε να τελειώσει η βραδιά σας με ένα φιλί αλά σινεμά, καλύτερα να αποφύγετε το τζατζίκι.

Μακαρόνια με σάλτσα
Με τη φαντασία σας, μπορείτε να ονειρεύεστε ότι είστε «Η λαίδη κι ο αλήτης» της Disney αλλά στην πραγματικότητα τα μακαρόνια με πολλές σάλτσες πολλές φορές έχουν ατυχήματα. Δεν είναι ωραίες οι «καρφίτσες-σάλτσας» στα πουκάμισα και τα φορέματα.

© Ντίνα Νικολάου

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *