προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 21 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω και σκουπίζω καλά όλες τις μελιτζάνες. Κόβω τις μισές, κατά μήκος, σε λεπτές φέτες. Αλείφω ελαφρώς ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνω εκεί τις φέτες μελιτζάνας σε μονή στρώση και τις λαδώνω κι αυτές, ελάχιστα. Τις ψήνω σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, για 12 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά. Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Κόβω τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε κυβάκια. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κυβάκια μελιτζάνας, για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ή τα ντοματάκια), προσθέτω αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) και ανακατεύω.

  3. Βράζω τα μακαρόνια για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζω.

  4. Παίρνω μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για σουφλέ (ή ένα μέτριο και αρκετά βαθύ ταψί) και αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα με ελαιόλαδο. Στρώνω τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στη φόρμα (ή το ταψί), με τρόπο που να μισοκαλύπτει η μία την άλλη, καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα.

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα μακαρόνια και τη σάλτσα με τα σοταρισμένα κυβάκια μελιτζάνας. Προσθέτω το γιαούρτι, τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύω πολύ καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα με τις στρωμένες φέτες μελιτζάνας. Ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.

  6. Βγάζω το ψευτοπαστίτσιο από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.

Keywords: οικογενειακό παστίτσιο, ψευτοπαστίτσιο, συνταγή παστίτσιο, εύκολο, vegetarian

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!