destination taste!

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

: 4
: 30 min
: 25 min

Το ροκφόρ κάνει όλη τη… νόστιμη δουλειά στο φαγητό αυτό με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Προσοχή στο αλάτι: Ρίξτε μικρή ποσότητα γιατί το ροκφόρ (ή όποιο άλλο μπλε τυρί χρησιμοποιήσετε) είναι αλμυρό.

Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. ψιλό χυλοπιτάκι
  • 250 γρ. τυρί ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί, όπως γκοργκοντζόλα, στίλτον, δανέζικο μπλε τυρί κ.ά.)
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ένταμ, τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά από τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Βράζω τα χυλοπιτάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Το στραγγίζω καλά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω το στραγγισμένο χυλοπιτάκι σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα πράσα και το ροκφόρ και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα υλικά στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζω με το τριμμένο ένταμ, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνω για 20 λεπτά. Μετά γυρίζω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για άλλα 5 λεπτά, ώστε το τυρί να ροδίσει.

Related Posts

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις χυλοπίτες. Η νοστιμιά τους είναι απίστευτη.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια