destination taste!

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ

: 4
: 20 min
: 10 min

Φαγάκι αστραπή, πεντανόστιμο και απλό και με ένα πλεονέκτημα: μετατρέπεται εύκολα σε πιάτο light, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους χωρίς να στερούνται τη γεύση. Πώς; Απλώς αντικαθιστάτε το μασκαρπόνε με ένα lightτυρί κρέμα, το πλήρες γάλα με γάλα χαμηλών λιπαρών, τη γραβιέρα με ένα κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά και το χοιρινό ζαμπόν με καπνιστή γαλοπούλα!

Υλικά
  • 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) γάλα
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας μουστάρδα (διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο –εγώ προτιμώ μια πικάντικη)
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 400 γρ. βραστό χοιρινό ζαμπόν, από πλάτη, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω το κοφτό μακαρονάκι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το στραγγίζω και το αφήνω κατά μέρος ζεστό.
  • Βήμα 2 Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το τυρί μασκαρπόνε (ή όποιο τυρί κρέμα χρησιμοποιήσω), το γάλα και τη μουστάρδα και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτω το κομμένο ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το καλά στραγγισμένο κοφτό μακαρονάκι , ανακατεύω προσεκτικά για να καλυφθεί με τη σάλτσα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια