προορισμός…γεύση!

Ταρτάκια με μους ψητής ντομάτας και σχοινόπρασο

Ταρτάκια με μους ψητής ντομάτας και σχοινόπρασο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 55 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 4 ώρες 25 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τις τάρτες

Για τη μους

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο σε λεπτό φύλλο. Κόβω σε τετράγωνα ή σε κύκλους και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένα τσέρκια. Πιέζω με τα δάχτυλά μου να κολλήσουν καλά και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Για την μους

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στα τέσσερα και τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σκορπίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις ντομάτες για 15-20 λεπτά.

  2. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτω το σχοινόπρασο. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν εντελώς και αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω τον γλυκάνισο, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζω για 15 λεπτά.

  3. Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στοίβω καλά με τα χέρια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

  4. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το σύρμα (ή στο μίξερ) σε σφιχτή σαντιγί. Πετάω τον αστεροειδή γλυκάνισο από την σάλτσα και την ρίχνω λίγη λίγη στην σαντιγί, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την μους στο ψυγείο για 3 ώρες.

  5. Μεταφέρω την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα ταρτάκια. Στολίζω με τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η γευστική μας αυτή πρόταση αποτελεί μία θαυμάσια ιδέα για να προσθέσετε την ντομάτα στη διατροφή σας με ένα μοναδικό τρόπο. Τη συνταγή αυτή θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως μία γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C και Ε, «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες και λυκοπένιο περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής και θωρακίζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το κάλιο που παρέχεται συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ο θρεπτικός συνδυασμός ολοκληρώνεται με την παρουσία του ασβεστίου, της βιταμίνης D και των πρωτεϊνών, θρεπτικά συστατικά που είναι παρόντα στο βούτυρο, στην κρέμα γάλακτος και στο στραγγιστό γιαούρτι. Ως θρεπτικό αποτέλεσμα επέρχεται η ενδυνάμωση των οστών, του ανοσοποιητικού και του μυϊκού συστήματος. Ιδανική ORAC πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας!

Keywords: ταρτακια μους ψητης ντοματας σχοινοπρασο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy