destination taste!

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 5 hr

Εκτός από βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα, νεκταρίνια ή γιαρμάδες. Αν δεν έχετε κουραμπιέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μπισκότο αρκεί να είναι με αμύγδαλα.

Υλικά
  • 600 γρ. παγωτό τιραμισού, ΔΩΔΩΝΗ
  • 600 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού, ΔΩΔΩΝΗ
  • 8-10 κουραμπιέδες ή μπισκότα αμυγδάλου
  • 2 βερίκοκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεκινώ βγάζοντας τα παγωτά από την κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Βήμα 2 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για charlotte ή ένα βαθύ μπολ.
  • Βήμα 3 Βάζω 4-5 κουραμπιέδες στην βάση της φόρμας και αδειάζω το παγωτό πραλίνα φουντουκιού. Με μια σπάτουλα απλώνω το παγωτό για να καλύψω τα μπισκότα αλλά και τα πλάγια της φόρμας. Θρυμματίζω τους υπόλοιπους κουραμπιέδες και τους σκορπίζω στο κέντρο. Κρατάω 3-4 φετάκια από τα βερίκοκα και σκορπίζω τις υπόλοιπες φέτες μαζί με τους κουραμπιέδες.
  • Βήμα 4 Προσθέτω το παγωτό τιραμισού και ισιώνω να καλύπτω όλη την φόρμα. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
  • Βήμα 5 Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, αναποδογυρίζω την charlotte σε μια πιατέλα και αφαιρώ την μεμβράνη.
  • Βήμα 6 Διακοσμώ με τις φέτες βερίκοκου που είχα κρατήσει στην άκρη και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια