destination taste!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 10
: 15 min

Παγωτό σάντουιτς είναι από τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων που δύσκολα ξεχνάμε.

Υλικά
  • 600 γρ. παγωτό φυστικοβούτυρο με καραμέλα, ΔΩΔΩΝΗ
  • 20 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 300 γρ. κουβερτούρα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 20 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσει.
  • Βήμα 2 Στρώνω ένα τετράγωνο, βαθύ σκεύος ή ταψάκι με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα του σκεύους.
  • Βήμα 3 Σπάω 50 γρ από την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  • Βήμα 4 Στρώνω 10 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο σκεύος. Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζω το παγωτό και φορώντας γάντια το πιέζω με τα χέρια μου για να γίνει ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
  • Βήμα 5 Βουτάω ένα πηρούνι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και κάνω διαγώνιες γραμμές επάνω στο παγωτό.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω με τα υπόλοιπα μπισκότα φροντίζοντας να έχουν την ίδια διάταξη με την οποία έχω τοποθετήσει τα κάτω. Καλύπτω με την μεμβράνη και αφήνω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 7 Λιώνω την υπόλοιπη κουβερτούρα με τον ίδιο τρόπο που έλιωσα και την προηγούμενη.
  • Βήμα 8 Βγάζω το σκεύος από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης βγάζω το γλυκό επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  • Βήμα 9 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο.
  • Βήμα 10 Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, ανάμεσα στα μπισκότα.
  • Βήμα 11 Παίρνω ένα σάντουιτς το βουτάω στιγμιαία στη σοκολάτα και το τοποθετώ στο δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 12 Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σάντουιτς και βάζω τον δίσκο στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Βήμα 13 Σερβίρω τα σάντουιτς αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια