προορισμός…γεύση!

Τούρτα παγωτού υπερπαραγωγή… Όσο αγαπούν τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη τους. Τρεις γεύσεις θεϊκό παγωτό σοκολάτα με μπράουνις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Καλοκαιρινή τούρτα παγωτού με πολύ σοκολάτα και κεράσια

τουρτα παγωτου τριπλης σοκολατας με brownies και κερασια

1 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τούρτα παγωτού υπερπαραγωγή… Όσο αγαπούν τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη τους. Τρεις γεύσεις θεϊκό παγωτό σοκολάτα με μπράουνις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά

Για το brownies

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το brownies:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
    blank
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπάω καλά. Τέλος, ρίχνω και τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρυδόψιχα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
    blank
  3. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ.
    blank
  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ψήνω το μπράουνι για 25 – 30 λεπτά -εξωτερικά πρέπει να έχει αποκτήσει μια γυαλιστερή και λεπτή κρούστα, αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι υγρό και σχεδόν ημίρρευστο. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
    blank

Για την συναρμολόγηση:

  1. Ξεκινώ βγάζοντας τα παγωτά από την κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
    blank
  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι 22-24 εκ.
    blank
  3. Κόβω το 1/3 της ποσότητας του brownies σε μικρά καρέ και τα αφήνω στην άκρη. Βάζω το υπόλοιπο brownies σε ένα μπολ, το θρυμματίζω με τα χέρια μου και το στρώνω μέσα στο τσέρκι, πιέζοντας λίγο με τα χέρια μου για να δημιουργήσω ένα παντεσπάνι.
    blank
  4. Βάζω το παγωτό σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας και με ένα κουτάλι το στρώνω όσο πιο καλά μπορώ για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Σκορπίζω τα κυβάκια του brownies.
    blank
  5. Απλώνω το παγωτό σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα και τέλος, απλώνω την τελευταία γεύση παγωτού (παγωτό σοκολάτα γάλακτος). Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού κεράσι (ή βύσσινο) και ισιώνω καλά με το κουτάλι. Καλύπτω το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
    blank
  6. Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρώ την μεμβράνη και «τρίβω» λίγο με τις παλάμες μου το τσέρκι (το ζεσταίνω) για να το αφαιρέσω με ευκολία.
    blank
  7. Στολίζω με τα φρέσκα κεράσια και σερβίρω αμέσως.
    blank
Keywords: τουρτα παγωτου τριπλης σοκολατας brownies κερασια