destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΟΡΜΠΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΤΕΡΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΟΡΜΠΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

ΤΕΡΙΝΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΣΟΡΜΠΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δύο χρώματα παγωτού Δωδώνη, με δύο λατρεμένες γεύσεις. Τα φρέσκα φρούτα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά
  • 600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ
  • 600 γρ. παγωτό γιαούρτι με βύσσινο, ΔΩΔΩΝΗ
  • 150 γρ. μύρτιλλα
  • 150 γρ. φρέσκα βύσσινα, πλυμμένα, χωρίς κουκούτσι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βγάζω τα παγωτά από την κατάψυξη και τα αφήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  • Βήμα 2 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά. Στρώνω στην βάση λίγα βύσσινα και λίγα μύρτιλλα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο παγωτά και προσθέτω τα υπόλοιπα φρούτα. Με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύω με λίγες απαλές κινήσεις για να δημιουργηθούν «νερά» ανάμεσα στα δύο παγωτά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, στρώνω με το κουτάλι και σκεπάζω με την μεμβράνη. Βάζω την τερίνα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 5 Βγάζω από την κατάψυξη και με την βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα. Κόβω σε φέτες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Αν δεν σερβίρετε όλη την τούρτα, μην την ξεφορμάρετε: Κόψτε με ένα μαχαίρι όσα κομμάτια θέλετε, μοιράστε τα σε πιάτα φρούτου και περιχύστε τα με τη σάλτσα καραμέλας.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Δροσερό επιδόρπιο ή κέρασμα που θα δώσει μια γευστική τόνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό, χάρη στα αγνά και ευεργετικά υλικά του.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια