προορισμός…γεύση!

Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά

Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις φωλιές

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Παίρνω το ένα φύλλο κρούστας, το απλώνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και, με οδηγό ένα πιάτο φρούτου, κόβω δύο δίσκους φύλλου με ένα κοφτερό μαχαίρι, δίχως δόντια. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο κρούστας, ώστε συνολικά να έχω 4 δίσκους φύλλου.

  2. Παίρνω 4 μπολάκια για ατομικά σουφλέ (ή 4 μικρά πυρίμαχα μπολάκια ή φλιτζάνια ή μικρά μπολάκια) και στο εσωτερικό του καθενός εφαρμόζω από ένα δίσκου φύλλου. Πασπαλίζω τα φύλλα με το μαύρο σουσάμι (αν το χρησιμοποιήσω) και τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι τα φύλλα απλώς να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά, αλλά να μην ροδίσουν. Ετσι, ΄χω έτοιμες τις «φωλιές».

  3. Τις βγάζω από το φούρνο, αναποδογυρίζω τα μπολάκια και ξεφορμάρω προσεκτικά τις φωλιές.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κολοκυθάκια, τα καρότα, την πιπεριά, τα φασολάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, σβήνω με το ζωμό και ανεβάζω τη θερμοκρασία στο μέτριο.

  2. Μαγειρεύω τα λαχανικά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πιουν όλο το ζωμό. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, για να κρυώσει ελαφρά.

  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζω τις γαρίδες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά. Πασπαλίζω με το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  1. Γεμίζω τις «φωλιές» φύλλου με το μείγμα λαχανικών, καλά στραγγισμένο, αν έχουν μείνει υγρά, και βάζω από δύο γαρίδες στην καθεμία. Σερβίρω αμέσως, για να μην μουσκέψει το φύλλο από τη γέμιση και σχιστεί.

Keywords: φωλιες με γαριδες λαχανικα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Excellent!

  1. Alexandra

    Excellent!