προορισμός…γεύση!

Μύδια σε σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Μύδια σε σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το κρασί, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη δάφνη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Τότε ρίχνω τα κατεψυγμένα μύδια ψίχα (όπως είναι, παγωμένα) και περιμένω να ξαναπάρει το υγρό μια βράση. Σκεπάζω αμέσως την κατσαρόλα και αχνίζω τα μύδια για 3 - 4 λεπτά.

  2. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα μύδια. Τα βάζω σε ένα μπολ και σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας, το οποίο αφήνω κατά μέρος.

Σάλτσα πιπεριάς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Τις αραδιάζω στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνω για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδες τους να μαυρίσουν και να σκάσουν σε διάφορα σημεία. Βγάζω τη σχάρα από το φούρνο και ρίχνω αμέσως τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη. Την καλύπτω γρήγορα και σφικτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 15 - 20 λεπτά (οι εγκλωβισμένοι καυτοί ατμοί θα ξεκολλήσουν τις φλούδες). Ξεσκεπάζω το μπολ και ξεφλουδίζω τις πιπεριές (θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα γίνεται!), αφαιρώντας μαζί σποράκια, μεμβράνες και κοτσάνια. Κόβω τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και ρίχνω τις πιπεριές. Τις σοτάρω για 1 λεπτό και ρίχνω τα ντοματάκια και το ζουμί που κράτησα από το μαγείρεμα των μυδιών. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση μαγειρεύω για 10 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, πολτοποιώ τη σάλτσα στο μπλέντερ και ρίχνω τον πολτό στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα. Αφήνω να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τα μύδια. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για άλλα 4 - 5 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Note

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια θα τα πλύνετε, θα τραβήξετε να βγει το «γένι» τους και θα βουρτσίσετε πολύ καλά τα κελύφη τους με ένα συρμάτινο βουρτσάκι (θα το βρείτε σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας και σε χρωματοπωλεία), για να φύγει η άμμος. Θα τα αχνίσετε όπως περιγράφω στη συνταγή, με κλειστή κατσαρόλα και, όταν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά θα πετάξετε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Από τα υπόλοιπα θα πετάξετε τα κελύφη, εκτός από μερικά που θα κρατήσετε, αν θέλετε, για το σερβίρισμα.

Keywords: μυδια σε σαλτσα απο πιπεριες φλωρινησ

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Exceptional!

  1. williambuttensha

    Exceptional!