destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 35 min

Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.

Υλικά
  • 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο μπριος ή τσουρέκι
  • 350 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλείφω με λίγο από το μετρημένο βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος. Τοποθετώ στη σειρά τις φέτες μπριος και με ένα κουτάλι ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο.
  • Βήμα 2 Βάζω τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ.
  • Βήμα 4 Σκορπίζω τις υπόλοιπες φράουλες ανάμεσα στις φέτες μπριος και αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος.
  • Βήμα 5 Προσθέτω τις πολτοποιημένες φράουλες και σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Βήμα 6 Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνω το γλυκό για 15 λεπτά και σερβίρω.

Related Posts

ΦΡΑΟΥΛΑ… ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ!

ΦΡΑΟΥΛΑ… ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ!

Δροσερές, λαχταριστές, ζουμερές, υπέροχα μυρωδάτες και πεντανόστιμες! Εδώ και λίγες ημέρες τα μπλε κεσεδάκια με τον κατακόκκινο καρπό, έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους. Ωρα λοιπόν για λαχταριστές ιδέες με φράουλες, για γλυκίσματα, ποτά και άλλα. Σας δίνω συμβουλές και […]

ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Με τις πρώτες φράουλες της Άνοιξης φτιάχνω μικρά γλυφιτζουράκια που αρέσουν όχι μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους.