προορισμός…γεύση!

Το αλάτι είναι το απόλυτο καρύκευμα για να νοστιμίσουμε τα φαγητά, αλλά το κάνετε σωστά…

  1. Αλατίζετε το κρέας 1 έως 3 ώρες νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή. Έτσι το αλάτι εισχωρεί στις ίνες του κρέατος και συγκρατεί τους χυμούς του.
  2. Μην αλατίζετε αμέσως μετά το τηγάνισμα. Θα μαλακώσει την επιφάνεια του τροφίμου και θα χάσει την τραγανότητά του.
  3. Μην αλατίζετε τους ζωμούς. Επειδή οι ζωμοί χρειάζονται αρκετή ώρα βράσιμο για να υπάρξει συμπύκνωση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά αλμυροί. Έτσι, όταν τους χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε φαγητό δεν θα μπορέσετε να ελέγξετε το αλάτι.
  4. Αλατίζετε κατά το μαγείρεμα και όχι μόνο στο τέλος. Εκτός κι αν πρόκειται για όσπρια τα οποία χρειάζονται αλάτι, πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.
  5. Αν πρόκειται να βράσετε λαχανικά ή ζυμαρικά σε νερό, αλατίζετε μόλις ξεκινήσε ο βρασμός και πριν προσθέτετε τα υλικά.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *