destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΜΥΔΙΑ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΜΥΔΙΑ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

: 4-6
: 5 min
: 10 min

Ένα σούπερ μεζεδάκι για το καλοκαιρινό ουζάκι με την παρέα μας. Το τριμμένο αμύγδαλο απογειώνει τη γεύση των μυδιών και δίνει ένα άρωμα ξεχωριστό.

Υλικά
  • 45-50 μύδια φρέσκα καθαρισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα καθαρισμένα μύδια και το κρασί και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα. Κατά το διάστημα αυτό κουνάω λίγο το τηγάνι για να ανακατευούν τα μύδια, χωρίς να ξεσκεπάσω το τηγάνι.
  • Βήμα 2 Ξεσκεπάζω το τηγάνι και πετάω όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνουν λίγο.
  • Βήμα 3 Πιάνω ένα ένα τα μύδια και αφαιρώ το μισό τους όστρακο, αφήνοντας το μύδι κολλημένο στο άλλο μισό.
  • Βήμα 4 Βάζω στο μπλέντερ, το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα δουλεύω μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Κατά διαστήματα, σταματάω το μπλέντερ και με ένα κουτάλι πιέζω το βούτυρο που έχει κολλήσει στα τοιχώματα. Συνεχίζω μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς ο μαϊντανός και να πάρει το βούτυρο ένα ωραίο πράσινο χρώμα.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
  • Βήμα 6 Με ένα μαχαίρι παίρνω αρκετή ποσότητα βουτύρου και την αλείφω επάνω σε ένα μύδι φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί πλήρως το ψαχνό του μυδιού. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αραδιάζω τα μύδια σε λαμαρίνα στρωμμένη με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να στέκονται όσο πιο ίσια γίνεται (για να μην αδειάσει το βούτυρο μόλις λιώσει).
  • Βήμα 7 Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φρυγανιά με το τριμμένο αμύγδαλο και πασπαλίζω τα μύδια. Ψήνω στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρονται αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια