προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το δεντρολίβανο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και τα μύδια και σοτάρω για 1 λεπτό. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να πάρει μια βράση και σκεπάζω αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρεύω τα μύδια για 4 - 5 λεπτά, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Πετάω όσα μύδια δεν άνοιξαν και καθαρίζω τα υπόλοιπα. Πετάω τα όστρακα και βάζω τα καθαρισμένα μύδια σε ένα μπολ. Σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνω κατά μέρος. Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα και ζεσταίνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

  3. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω το ζουμί από το μαγείρεμα των μυδιών που άφησα κατά μέρος, το ζεστό νερό, τις λιωμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά (ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού), μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μελώσει το φαγητό. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω το φαγητό τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

  4. Προσθέτω τα καθαρισμένα μύδια και το δυόσμο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό.

  5. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι της και την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά. Ανακατεύω το φαγητό για να αφρατέψει το κριθαράκι, μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω αμέσως. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα μύδια προσφέρουν πολλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Περιέχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σημαντικών λιπαρών όπως το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις, όπως στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και τη μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων (αρθρίτιδα). Επίσης, περιέχουν εντυπωσιακά υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και μαγγάνιο. Το σελήνιο διατηρεί τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και δρα ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης. Το μαγγάνιο βοηθά το σώμα στη σύνθεση των ορμονών του φύλου, στη ρύθμιση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο της πήξης του αίματος. Με τα μύδια στη διατροφή σας, θα ενισχύσετε την πρόσληψη βιταμινών, ιδιαίτερα της βιταμίνης Β12, Β1, Β2, βιταμίνης Α, βιταμίνης D και βιταμίνης C. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης, λαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των νεύρων και βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει το σίδηρο. Η βιταμίνη C, συμβάλλει στην ενίσχυση των ιστών και διατηρεί υγιή τα δόντια. Το διατροφικό «πάρτι» αυτής της υψηλής θρεπτικής αξίας συνταγής απογειώνεται από το αγελαδινό βούτυρο και το σκληρό τυρί Δανίας, τα οποία προσφέρουν άφθονο ασβέστιο και επιπλέον βιταμίνες Α και D. Τέλεια γεύση και υψηλή θρεπτική αξία!

Keywords: μυδια γιουβετσι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Flavorful