destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

: 2 πίτσες
: 45 min
: 25 min

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για την επιφάνεια
  • 6 φρέσκες καρδιές αγκινάρας, καθαρισμένες
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 4 κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας (υπάρχει έτοιμη, σε βαζάκι)
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, νερό, ρίγανη και μαγιά). Αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια για 8 – 10 λεπτά (ή με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες για 5 – 6 λεπτά), μέχρι να φτιάξω μια μαλακή, ελαφρώς κολλώδη ζύμη που μόλις που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Βήμα 2 Τη λαδώνω ελαφρά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τη ζύμη σε ένα ζεστό σημείο, για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 3 Επιφάνεια: Βάζω τις καρδιές αγκινάρας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και τις καλύπτω με νερό. Αλατίζω και τις βράζω για 10 – 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω τη λιαστή ντομάτα με το γιαούρτι και τις 2 κουταλιές κρέμα σκόρδου.
  • Βήμα 5 Πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Αλευρώνω μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και ανοίγω με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο. Στρώνω με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζω εκεί τις ζύμες. Τις αλείφω με το μείγμα σκόρδου-λιαστής ντομάτας, από πάνω απλώνω τις φέτες αγκινάρας και σκορπίζω τον υπόλοιπο πολτό σκόρδου.
  • Βήμα 6 Ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, μοιράζω τη μοτσαρέλα και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζω με τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΚΡΑΤΕΝ, ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αναζητήστε τα λουκάνικα με πάπρικα τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα και δίνουν άλλη γεύση σ’ αυτό το «μαγικό» φαγάκι.



Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια