προορισμός…γεύση!

Ριζότο με καπνιστό βακαλάο και άνηθο

Ριζότο με καπνιστό βακαλάο και άνηθο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του.

  2. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από το ζωμό που σιγοβράζει στη διπλανή κατσαρόλα. Ανακατεύω πολύ συχνά (όχι όμως και ασταμάτητα) με μια ξύλινη κουτάλα, πάντα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί από το ρύζι.

  3. Συνεχίζω τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό σε δόσεις, φροντίζοντας να ρίχνω κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει πια απορροφηθεί. Το ριζότο θα είναι έτοιμο σε περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μελώσει όμορφα αλλά οι κόκκοι του ρυζιού να «κρατάνε» στο δόντι.

  4. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω στο ριζότο τον βακαλάο, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω απαλά.
    Σερβίρω το ριζότο αμέσως και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Keywords: ριζοτο καπνιστος βακαλαος ανηθος

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific