προορισμός…γεύση!

Πατάτες γεμιστές με χωριάτικο λουκάνικο και ψητά λαχανικά

Πατάτες γεμιστές με χωριάτικο λουκάνικο και ψητά λαχανικά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Πλένω καλά τις πατάτες τις σκουπίζω και με ένα πηρούνι της τρυπάω σε 2-3 σημεία. Τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και της ψήνω (στο μεσαίο ράφι του φούρνου) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες προετοιμάζω την γέμιση.

  2. Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά. Ραντίζω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις καπνίσει βάζω τα λουκάνικα και τα ψήνω γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές. Βγάζω τα λουκάνικα και χωρίς να καθαρίσω το σκεύος απλώνω τις φέτες του κρεμμυδιού, τις αφήνω να ψηθούν για 2-3 λεπτά και μετά τις σπρώχνω προς τα πλάγια του σκεύους και βάζω στο κέντρο τα μανιτάρια τα οποία τα ψήνω για 1-2 λεπτά. Σπρώχνω και τα μανιτάρια στην άκρη και βάζω σε σειρές τις λωρίδες πιπεριάς και κολοκυθιού. Αφού έχουν ψηθεί όλα τα λαχανικά, τα επαναφέρω στο κέντρο του σκεύους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια στραγγιγμένα από το χυμό τους και τον άνιθο. Ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Κόβω τα λουκάνικα πρώτα κάθετα στη μέση, και κατόπιν σε λεπτά μισοφέγγαρα φετάκια και τα προσθέτω στα ψητά λαχανικά.

  4. Βγάζω τις πατάτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο όσο να μπορώ να τις πιάσω.
    Κόβω ένα μικρό καπάκι από τα πλάγια της πατάτας και με ένα πηρούνι ξύνω το εσωτερικό της, όσο πιο πολύ μπορώ (δεν το αφαιρώ από την πατάτα). Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετώ τις πατάτες στο σκεύος που θα τις σερβίρω και μοιράζω τη γέμιση με τα λουκάνικα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον άνιθο και σερβίρω.

Keywords: πατατες γεμιστες χωριατικο λουκανικο ψητχανικα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Tastes great!

  1. Eve_nkld

    Tastes great!