προορισμός…γεύση!

Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου με λεμονοσκορδάτες πατατούλες

Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου με λεμονοσκορδάτες πατατούλες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

Για τις πατάτες

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και ξεκινάω με τις πατάτες.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ρίχνω τις πατάτες μέσα στο μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και βάζω στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά.

  2. Συνεχίζω με τα κεφτεδάκια. Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους. Ρίχνω τη γέμιση μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά, βρέχοντάς τα κάθε τόσο, με λίγο νερό. Πλάθω τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια.

  3. Βγάζω το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και αραδιάζω από πάνω τα κεφτεδάκια. Επαναφέρω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
    Σερβίρω τα κεφτεδάκια με τις πατατούλες πασπαλίζω με λίγη έξτρα ρίγανη.

Keywords: κεφτεδακια κιμα λουκανικου λεμονοσκορδατες πατατες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️