προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 λεπ Total Time 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μικρό τηγανάκι (ή σε ένα σαγανάκι) αχνίζουμε για 2 - 3 λεπτά το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας νερό μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό. Αφήνουμε κατά μέρος.

  2. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με ένα πηρούνι.

  3. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη ρέγκα, τα αχνισμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα πολτοποιούμε καλά για 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο και σφικτό πολτό. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  4. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο του μπλέντερ και ρίχνουμε εκεί τις σταφίδες, το ξίδι και τον μαϊντανό. Τα πολτοποιούμε και αυτά καλά και αδειάζουμε τον πολτό στο μπολ με την κρύα ρεγκοσαλάτα. Αν θέλουμε ανακατεύουμε τα δύο μείγματα, μπορούμε όπως να τα αφήσουμε έτσι, για ομορφότερη εμφάνιση. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη ρεγκοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να αναμειχθούν καλά τα αρώματά της.

    Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

Note

Αν βρείτε, επιλέξτε φιλέτα ρέγκας «αυγωμένα», δηλαδή συσκευασμένα μαζί με τα νόστιμα αυγά της. Αν δεν βρείτε φιλέτα αυγωμένα, αγοράζετε μια ολόκληρη αυγωμένη ρέγκα (θα την αναγνωρίσετε από την φουσκωμένη κοιλιά της, γεμάτη με τα αυγά), την οποία θα ξεφλουδίσετε και θα της αφαιρέσετε προσεκτικά όλα τα κοκαλάκια με ένα τσιμπηδάκι φρυδιών.

Keywords: ρεγκοσαλάτα με σταφίδες

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering