προορισμός…γεύση!

Το Πήλιο, βουνό του μύθου, θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τόπος γέννησης των Κενταύρων, είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Στη Ζαγορά, κεφαλοχώρι ανάμεσα στα 24 χωριά του Πηλίου, βρίσκεται το Αρχοντικό Στάμου. Πέτρινος παραδοσιακός ξενώνας κτισμένος πριν από δυο αιώνες από την οικογένεια Πάντου, εύπορης και ονομαστής οικογένειας που δραστηριοποιήθηκε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον τόπο καταγωγής της, στη Ζαγορά Πηλίου. Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Πάντος υπήρξε μέγας ευεργέτης της Ζαγοράς και ίδρυσε την Πάντειο Σχολή- Πανεπιστήμιο Αθηνών.
hotel Το Αρχοντικό πλέον έχει ανακαινιστεί πλήρως με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και στο μοναδικό στυλ του παλαιού κτίσματος και σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του Πηλίου και το μεράκι των σημερινών ιδιοκτητών του, αποτελεί καταφύγιο ομορφιάς, χαλάρωσης και ξεκούρασης που μαγεύει τον επισκέπτη.

Δωμάτια
Το Αρχοντικό Στάμου αποτελείται από δίκλινα δωμάτια και σουίτες. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με διαφορετικό τρόπο, με χαρακτηριστικά χρώματα και αντίκες εξαίρετου γούστου. Ανακαλύψτε το αγαπημένο σας και ζήστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, άριστης εξυπηρέτησης και γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας.
room-1 room-2 room-3

Εστιατόριο – Καφέ
Σε ένα μαγευτικό χώρο, στους κήπους του Αρχοντικού, λειτουργεί ένα άψογο ιταλικό εστιατόριο. Με φαντασία και αγάπη, έχει δημιουργηθεί ένα μενού που προσφέρει την αυθεντικότητα, τη νοστιμιά και την ποικιλία στις γεύσεις.
Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας πιάτο, συνοδεύοντάς το με ένα κρασί από την κάβα του αρχοντικού ή με μία παγωμένη μπίρα, και απολαύστε την πραγματική χαλάρωση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Τον χειμώνα, επειδή η φύση αναλαμβάνει τον πρωταρχικό ρόλο, και στολίζει τα πάντα στα λευκά, το ιταλικό εστιατόριο, συνεχίζει την λειτουργία του, στον χώρο του μουσικού καφέ «Αναμέλλα».
restaurant-2 restaurant Το μουσικό καφέ «Αναμέλλα» είναι ένας μοναδικός πετρόχτιστος χώρος που σε γεμίζει με τη ζεστασιά του. Απολαύστε το ποτό σας, τον καφέ σας ή το κρασί σας δίπλα στο τζάκι, μέσα σε ένα ζεστό και χαλαρωτικό περιβάλλον με ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση, ακούγοντας επιλεγμένη μουσική.
kafe kafe2

Δραστηριότητες
Συνδυάστε τις διακοπές σας στην περιοχή της Ζαγοράς και του Ανατολικού Πηλίου με τις δραστηριότητες που διοργανώνονται και λαμβάνουν μέρος προκειμένου να εμπλουτίσουν την εμπειρία των διακοπών σας.

Ημερήσιες Εκδρομές Με Πούλμαν
– στο τρενάκι του Πηλίου: Μια ημερήσια εκδρομή που τα έχει όλα! Περιήγηση σε παραδοσιακούς και ανακηρυσσόμενους ως διατηρητέους, οικισμούς, βόλτα με τον ιστορικό σιδηρόδρομο του Πηλίου μέσα από μια ορεινή και καταπράσινη διαδρομή, επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, χαλάρωση με τσιπουράκι, ελληνικό φαγητό ή καφέ… ακόμα και βουτιά στα καταπράσινα νερά του Παγασητικού Κόλπου.
drastiriotites – στις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου: Πλάκα, Παπά Νερό, Άγιος Ιωάννης….διάσημες, κοσμοπολίτικες και πανέμορφες. Κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά της Πλάκας με τα κατάλευκα βοτσαλάκια, γευτείτε την τοπική κουζίνα της περιοχής σε όμορφα ταβερνάκια στην παραλία του Παπά Νερό και κάνετε τη βόλτα σας στην παραλία του Αγίου Ιώαννη πριν επιστρέψουμε με το mini bus στην περιοχή της Ζαγοράς.
– στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου: Γνωρίστε τα ορεινά και όχι μόνο χωριά του Ανατολικού Πηλίου και μαγευτείτε από τη σπάνια ομορφιά τους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και τη γραφικότητά τους: ο Κισσός με την πετρόχτιστη πλατεία και την πανέμορφη εκκλησία της Αγ. Μαρίνας, το γραφικό φυσικό λιμάνι της Νταμούχαρης, πρώην πειρατικό ορμητήριο που αποτέλεσε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας “Mamma Mia” και η Τσαγκαράδα με τα γραφικά καλντερίμια και τον χιλιόχρονο πλάτανο της σας περιμένουν σε μια ημερήσια εκδρομή γεμάτη με άρωμα από το μοναδικό αυτό βουνό που λέγεται Πήλιο!

– Στα Μετέωρα
Βόλτα με άλογα
– Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα μέσα στο πλούσιο σε βλάστηση δάσος του Πηλίου που μαγεύει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του Αρχοντικού Στάμου προκειμένου να κανονίσουν για εσάς μια αξέχαστη βόλτα με άλογα στην κατάφυτη περιοχή.
4Χ4 Off Road Διαδρομές
– Τζιπάκια, πανέμορφο και πλούσιο δάσος που «βουτάει» μέσα σε καταγάλανα νερά, πετρόχτιστα γεφύρια, εθνικά μονοπάτια, καταρράκτες… ανακαλύψτε αυτήν την άγρια ομορφιά του Ανατολικού Πηλίου μέσα από off road διαδρομές με 4Χ4 τζιπ.
drastiriotites-2

Εκδηλώσεις
Γάμος, βάπτιση, γιορτή, επέτειος, συνέδριο μικρής κλίμακας…. όποιος κι αν είναι ο λόγος και το γεγονός, το Αρχοντικό Στάμου αναλαμβάνει να κάνει αυτή τη μέρα ξεχωριστή για εσάς. Επιλέξτε το άνετο και προσεγμένο περιβάλλον του Αρχοντικού Στάμου και τους καταπράσινους κήπους του για να οργανώσετε την κοινωνική εκδήλωση που επιθυμείτε.
Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκδήλωσής σας, καλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες γύρω από αυτήν, από τη διακόσμηση του χώρου μέχρι και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσής σας.

Info:
Stamou Boutique Hotel
Ζαγορά – Μαγνησία
Τel.: 24260 23880
Mob: 6948506404
Fax: 24260 23881
http://www.stamou-hotel.com/el/
https://www.facebook.com/pg/StamouBoutiqueHotel/about/
[email protected]

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *