προορισμός…γεύση!

Κουνέλι λεμονάτο με κοχύλες και μανιτάρια

Κουνέλι λεμονάτο με κοχύλες και μανιτάρια

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αλατοπιπερώνω τα κομμάτια του κουνελιού, τα αλευρώνω καλά και τα τινάζω για να φύγει η περίσσεια αλευριού. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κουνελιού και τα μανιτάρια για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας και να μαλακώσουν κάπως τα μανιτάρια. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει, για να μην πικρίσει. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και το κρασί, μαγειρεύω για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Το αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα.

  2. Μαγειρεύω το κουνέλι για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσέχω όμως γιατί, όπως και στο κοτόπουλο, το στήθος μαγειρεύεται πιο γρήγορα και πρέπει να βγει νωρίτερα από την κατσαρόλα, ακόμη και στο μισό χρόνο. Το βγάζω λοιπόν και το ξαναβάζω στην κατσαρόλα στο τέλος του μαγειρέματος για να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα.

  3. Στο μεταξύ, βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.

  4. Παίρνω 3/4 φλιτζανιού από το ζουμί της κατσαρόλας που μαγειρεύτηκε το κουνέλι και το ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις 2 κουταλιές αλεύρι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακινώ το σκεύος για απλωθεί η σάλτσα παντού. Αν έχω βγάλει από πριν τα κομμάτια του στήθους, τα ξαναβάζω τώρα στην κατσαρόλα. Αφήνω το φαγητό να πάρει μια βράση στη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. 

  5. Βγάζω το κρέας από την κατσαρόλα και φυλάω τη σάλτσα κατά μέρος. Μόλις το κρέας κρυώσει λίγο το ξεψαχνίζω και κομματιάζω το ψαχνό σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύω.
    Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα, περιχύνω με τη σάλτσα κουνελιού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοχυλες με λεμονατο κουνελι μανιταρια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Yummy

  1. gargorg

    Yummy