destination taste!

Πώς κόβω φρέσκια, καυτερή πιπερίτσα

Πώς κόβω φρέσκια, καυτερή πιπερίτσα

Προσέχω πάντα να κάνω αυτή τη διαδικασία σε καλά αεριζόμενο σημείο της κουζίνας (μπροστά από το παράθυρο ή κάτω από αναμμένο απορροφητήρα) και κρατάω το πρόσωπό μου όσο πιο μακριά γίνεται για να μην ερεθιστούν τα μάτια μου. Επίσης συνήθως φοράω γάντια λάτεξ ή κουζίνας, ιδιαίτερα αν έχω κάποια πληγή στα δάχτυλα, για να μην ερεθιστούν. 

ΒΗΜΑ – 1: Κόβω την πιπερίτσα κατά μήκος στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια και τις μεμβράνες με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι, και με οριζόντια τομή.
ΒΗΜΑ – 2:
Κόβω κάθε κομμάτι κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
ΒΗΜΑ – 3:
Τώρα φέρνω όλες τις λεπτές λωρίδες κοντά τη μία στην άλλη και τις κόβω κάθετα σε πολύ μικρά κομματάκια.

 


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» έκπληξη με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΜελιτζάνες σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης