destination taste!

Πώς κόβω φρέσκια, καυτερή πιπερίτσα

Πώς κόβω φρέσκια, καυτερή πιπερίτσα

Προσέχω πάντα να κάνω αυτή τη διαδικασία σε καλά αεριζόμενο σημείο της κουζίνας (μπροστά από το παράθυρο ή κάτω από αναμμένο απορροφητήρα) και κρατάω το πρόσωπό μου όσο πιο μακριά γίνεται για να μην ερεθιστούν τα μάτια μου. Επίσης συνήθως φοράω γάντια λάτεξ ή κουζίνας, ιδιαίτερα αν έχω κάποια πληγή στα δάχτυλα, για να μην ερεθιστούν. 

ΒΗΜΑ – 1: Κόβω την πιπερίτσα κατά μήκος στη μέση και αφαιρώ το κοτσάνι, τα σπόρια και τις μεμβράνες με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι, και με οριζόντια τομή.
ΒΗΜΑ – 2:
Κόβω κάθε κομμάτι κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
ΒΗΜΑ – 3:
Τώρα φέρνω όλες τις λεπτές λωρίδες κοντά τη μία στην άλλη και τις κόβω κάθετα σε πολύ μικρά κομματάκια.

 


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο