Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

9 Μαρτίου: Το Yurt του Περιβολιού στη Βάρη γεμίζει με τη χαρισματική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη…

9 Μαρτίου: Το Yurt του Περιβολιού στη Βάρη γεμίζει με τη χαρισματική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη…

…και με το πιο πρωτότυπο μουσικό beatboxing workshop!

Το Περιβόλι συνεχίζει τον πολύ επιτυχημένο κύκλο των «Δράσεων στο Yurt», φιλοξενώντας στο ζεστό κυκλικό του χώρο τους πιο ξεχωριστούς καλεσμένους και προσφέροντας τις πιο απροσδόκητες εμπειρίες! Παραμένοντας πιστό στο motto: «Στο Περιβόλι δεν καλλιεργούμε μόνο λαχανικά, αλλά μαθαίνουμε από τη φύση πως να καλλιεργούμε και τους εαυτούς μας», οργανώνει δύο απογεύματα που θα μείνουν αλησμόνητα!
Στις 9 Μαρτίου η άκρως εκφραστική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, καταλαμβάνει με το αστείρευτο ταλέντο της και με τους λεπτούς χρωματισμούς της φωνής της το Yurt και ξεδιπλώνει μύθους και ιστορίες που κρατούν από τότε που άνθρωποι, ζώα, δέντρα και πουλιά είχαν ακόμη το χάρισμα να επικοινωνούν! Με ελάχιστα παραδοσιακά συμβολικά αντικείμενα και με κύριο όργανο το λυρισμό και τη μουσικότητα της αφήγησης της, η Βούλγαρη με τη μαγεία ενός πραγματικού παραμυθά, ζωντανεύει θρύλους και πλάσματα παράξενα και τα τοποθετεί μαζί με τους θεατές σε κόσμους μυθικούς! Για την ίδια «το μυστικό είναι να βρίσκει ο αφηγητής τον τρόπο να επικοινωνεί βαθιά με το κοινό του, και να το οδηγεί ανάλογα με τις επιθυμίες που πλανώνται στον αέρα! Η προφορική αφήγηση είναι γητειά της γλώσσας και τίποτα άλλο». Αυτό μεταμορφώνει την κάθε αφήγησή της σε μοναδική εμπειρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει!
Στις 17 Μαρτίου η μουσική παίρνει τον λόγο! Με καθοδηγητές τη τραγουδοποιό και performer Μάτα Κούρτη και τον διεθνώς αναγνωρισμένο beatboxer El Pap Chico, αλλάζουμε την οπτική για το σώμα μας και ανακαλύπτουμε τους ήχους που κρύβουμε μέσα μας, στο πιο πρωτότυπο βιωματικό μουσικό workshop! Όλοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν ήχους! Όλοι έχουν μια μουσικότητα που τους εκφράζει και αναμένει να εκφραστεί! Η μαγεία αρχίζει όταν ο καθένας αφήνεται να βρει τους ήχους και τους ρυθμούς του, όταν τους μοιραστεί με τους ήχους των άλλων και μέσα από τη σύνθεση αναδυθούν νέοι ρυθμοί και μελωδίες! Με το σώμα και το στόμα, με μελωδίες που κρύβουμε και τη τεχνική του human beatbox (της δημιουργίας μουσικής με το ανθρώπινο στόμα), του body tapping (τη τεχνική που δημιουργεί ένα ηχητικό εφέ χρησιμοποιώντας το σώμα σαν κρουστό) και τις οδηγίες των μουσικών, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι στη μουσική που το σώμα δημιουργεί!
Αυτές και άλλες πολλές δράσεις σας περιμένουν να τις ζήσετε το Μάρτιο στο Περιβόλι!
Για να μάθετε το αναλυτικό μας πρόγραμμα μείνετε συντονισμένοι στο: http://www.perivolivari.gr/events/#top

Λίγα λόγια για τη Σάσα Βούλγαρη:
Η Σάσα Βούλγαρη είναι πρωτοπόρος της επαγγελματικής νεο – αφήγησης στην Ελλάδα από το 1993. Η μεγάλη αγάπη, ο σεβασμός και οι γνώσεις της σχετικά με τα παραμύθια των Βαλκανικών χωρών σε συνδυασμό με το χαρισματικό αφηγηματικό τρόπο με τον οποίο τα μοιράζεται, την έχουν καθιερώσει ως την πιο γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών, μύθων και ιστοριών στην Ελλάδα. Έχει συνάψει πολυετείς συνεργασίες με μεγάλα Μουσεία, με Πολιτιστικά Ιδρύματα, σχολεία και βιβλιοθήκες και έχει επιμορφώσει ανθρώπους που αγαπούν την αφήγηση, σε Πανεπιστήμια αλλά και χώρους ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι η μόνη Ελληνίδα που έχει προταθεί δύο φορές για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο-ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award).

Λίγα λόγια για τη Μαρία Κούρτη και τον EL PAP CHICO:
Η Μάτα Κούρτη είναι μέλος του ACappella σχήματος «Σανάδες», έχει συνεργαστεί με τους Χαϊνηδες – Μοde Plagal, Cantu-Corpu κ.α., έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και το 2013, διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου. Συνθέτει μουσική για θέατρο & ταινίες μικρού μήκους. Έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία σε θεατρικές ομάδες και φωνητικά σύνολα και διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά.

Ο Βασίλης Παπούλιας ή EL PAP CHICO είναι ιδρυτικό μέλος των WORD OF MOUTH, του πιο αναγνωρισμένου beatbox διδύμου στη χώρα μας. Έχει προλογίσει συναυλίες των SNOOP DOGG (US), PHI-LIFE CYPHER (UK), Lords of the Underground (US) και Beat Assaillant (US), και έχει συνεργαστεί με τους Σανάδες, Δήμητρα Γαλάνη, Imam Baildi, Νίκο Πορτοκάλογλου, Κρόταλα, Ματούλα Ζαμάνη, Πάνο Κατσιμίχα, Νικήτα Κλίντ, Εισβολέα κα. Είναι δημιουργός του www.beatboxgreece.com και υπεύθυνος σειράς σεμιναρίων για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γνωρίσουν τη τέχνη του beatbox.

Λίγα λόγια για το Περιβόλι στη Βάρη:
Το Περιβόλι στη Βάρη, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που έδωσε μορφή στο όνειρο της Άννας Μoρδεχάι να προσφέρει σε παιδιά και οικογένειες εμπειρίες που δύσκολα θα βίωναν στη πόλη! Βασισμένο στην αρχή της Περμακουλτούρας, το Περιβόλι καθημερινά αποκαλύπτει στους επισκέπτες του τα μυστικά της φύσης & τη χρησιμότητά τους στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και αποτελεί εκτός από χώρο εκπαιδευτικών δράσεων, φυσικού παιχνιδιού ή χαλάρωσης, και χώρο συνάντησης για όλους όσους θέλουν να ζουν αρμονικά με τη φύση, με την οικογένεια και με τον εαυτό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Τηλ: 2108963000
[email protected]
http://www.perivolivari.gr/events


Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η φρεσκοκατεψυγμένη έκδοση των αλιευμάτων αποτελεί και την […]Subscribe