Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

7 Μαρτίου: Από το Κιουνεφέ ως το Cheese Cake

7 Μαρτίου: Από το Κιουνεφέ ως το Cheese Cake

Γλυκά με Μυκονιάτικη Τυροβολιά στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου
Τετάρτη 7 Μαρτίου, ώρα
6 μμ, στην Άνω Μερά
http://www.mykonosgastronomia.gr/2018/03/05/kiounefe_cheesecake/

Μετά την «επίσκεψή» μας σε γευστικές πατρίδες οι οποίες χωροθετήθηκαν και αγαπήθηκαν με τον ερχομό των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας (βλ. σιροπιαστά, μπακλαβάς, ισλί), συνεχίζουμε το ταξίδι με κουμπάνιες από την καθ’ ημάς Ανατολή ως την καρδιά της Δύσης.
Με Κιουνεφέ από τη μια και Cheesecake από την άλλη, αυτή την Τετάρτη η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου μας ετοιμάζει ακόμα μια έκπληξη. Αυτή τη φορά συνδετικό υλικό η Μυκονιάτικη Τυροβολιά.
Μαζί μας για μια ακόμα φορά θα έχουμε τον ζαχαροπλάστη Νίκο Κουκιάσα, έναν επαγγελματία που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με όσα πρωτοποριακά φτιάχνει κατά καιρούς. Ο Νίκος είναι από τους πρωτεργάτες της Λέσχης από τη γέννησή της. Το παγωτό Κοπανιστή άλλωστε, που ο ίδιος δημιούργησε, ήταν ένα έδεσμα έκπληξη που προσφέρθηκε πριν πέντε και πλέον χρόνια στο Γρυπάρειο στην εναρκτήρια εκδήλωση της Λέσχης την 18η Νοέμβρη του 2012.
Συνεχίζουμε γλυκά λοιπόν! Κι όπως έχουμε υποσχεθεί, συνεχίζουμε παραδοσιακά, συνεχίζουμε σύγχρονα, πιστεύοντας ότι η μαγειρική πάντα εξελίσσεται. Οι αναφορές μας στην παράδοση έχουν πολιτισμικό υπόβαθρο και σεβασμό. Τα μαγειρέματά μας χαρακτηρίζει η ανάγκη της μοιρασιάς, της κοινωνικότητας, της παρέας και της ανάγκης να γνωρίσουμε καινούργια πράγματα για να εμπλουτίσουμε τα γνώσεις μας σε τεχνικές μαγειρικής, που μας κάνουν κοινωνούς γνωστών και αγνώστων γεύσεων. Μαγειρεύουμε όλοι, επαγγελματίες και μη, με βάση ένα ευρύτερο πλάνο που δικαιολογεί τον τίτλο μας σαν Λέσχη Γαστρονομίας. Όλοι όσοι έχουμε κάτι να μοιραστούμε ώστε η πραγματική γνώση με όλη την αλήθεια της να περάσει από σπίτι σε σπίτι κι από κουζίνα σε κουζίνα.
Ο επαγγελματίας που θα δώσει τεχνικές γνώσεις που έχει διδαχτεί είναι ο ίδιος που θα λάβει βήμα-βήμα τις πληροφορίες της νοικοκυράς για την τοπική μαγειρική και όλοι μας γνωρίζουμε κατά καιρούς στοιχεία από τις μαγειρικές παραδόσεις των λαών μέσα από τις μαγειρικές αλλοδαπών φίλων της Λέσχης. Έχουμε, άλλωστε, τη χαρά το νησί της Μυκόνου να είναι ένα σταυροδρόμι συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών από όλες τις άκρες της γης και αυτό δεν το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο.
Αυτή την Τετάρτη, στις 7 Μάρτη, και ώρα 6 το απόγευμα, στο στέκι μας, στην πλατεία Άνω Μεράς, ο Νίκος Κουκιάσας από το ζαχαροπλαστείο Casa Dolce, θα μας παρασύρει σε ένα ακόμα γλυκό ταξίδι από την Ανατολή ως τη Δύση.
Το τυρί μας, η Τυροβολιά για την οποία όλο κάτι ετοιμάζουμε φέτος, περιμένει τους μάγειρες του νησιού για τους οποίους υπάρχει ανοικτή πρόσκληση να συμβάλουν με τον τρόπο τους. Την Τετάρτη θα συνδέσει το Κιουνεφέ, ένα γλυκό της Ανατολής που γίνεται με φύλλο καταΐφι, τυρί και σιρόπι και το Cheesecake ένα γλυκό από τη Δύση με βάση μπισκοτένια και κρέμα τυρένια.
Σας περιμένουμε λοιπόν!
Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτές σε όλους όσους αγαπούν την μαγειρική. Σε όλους όσους θέλουν να μοιραστούν μαζί μας το ταξίδι νοστιμιάς και γνώσης που ξεκινήσαμε πριν από 5 και πλέον χρόνια στη Μύκονο, με προορισμό τα μαγειρικά λιμάνια των γεύσεων και των διατροφικών συνηθειών όλου του κόσμου.
Συνεχίζουμε με ποικίλες εκδηλώσεις και νόστιμες παρεμβάσεις στο νησί, πάντα με σύνθημα μια Λέσχη ανοικτή και με …μηδέν ευρώ οικονομική υποχρέωση. Τα έξοδα άλλωστε της κάθε εκδήλωσης καλύπτονται εκ των ενόντων.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]Subscribe