Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!

Αγαπημένες οι σούπες βελουτέ και ιδανικές για ένα ελαφρύ βραδινό. Ειδικά τώρα που έχει αρκετό κρύο. Αν όμως, σας περισσέψει αρκετή και θέλετε να την κρατήσετε για να την ξανασερβίρετε για ένα ελαφρύ βραδινό, μπορείτε να την παγώσετε στην κατάψυξη. Πρέπει όμως, να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες.

  1. Την αφήνετε να κρυώσει
    Αυτό πιστεύω είναι γνωστό σε όλους. Αφού ετοιμάσετε τη σούπα θα πρέπει να περιμένετε αρκετά για να κρυώσει καλά. Το καλύτερο είναι, αν την έχετε φτιάξει το βράδυ να την βάλετε στην κατάψυξη το πρωί, και το αντίθετο. Αν την έχετε φτιάξει για μεσημεριανό, θα την καταψύξετε το βράδυ. Το να βάλετε ζεστή τη σούπα στην κατάψυξη θα δημιουργήσετε πρόβλημα στα ήδη κατεψυγμένα τρόφιμα που υπάρχουν εκεί. Θα ανέβει η θερμοκρασία στο συρτάρι και σε όσα πακέτα ακουμπά η σούπα μπορεί και να μισολιώσουν.
  2. Χωρίστε σε μερίδες
    Το καλύτερο είναι να φτιάξετε μικρά τάπερ με 1 μερίδα στο κάθε ένα. Έτσι, αν δεν θέλετε να σερβίρετε σε όλη την οικογένεια, μπορείτε να ξεπαγώσετε μόνο αυτό που θα καταναλώσετε.
  3. Χρησιμοποιήστε τα σωστά δοχεία
    Για να παγώσετε μια σούπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αεροστεγή τάπερ ή και ειδικές σακούλες για κατάψυξη που κλείνουν αεροστεγώς. Κάποιοι προτιμούν γυάλινα βάζα σαν αυτά της μαρμελάδας που είναι εξίσου καλή ιδέα. Αυτό που δεν πρέπει να δοκιμάσετε, είναι πλαστικά μπουκάλια και μάλιστα γεμάτα μέχρι επάνω. Υπάρχει περίπτωση να «σκάσουν» και τότε… χμ!
  4. Για πόσο καιρό διατηρείτε;
    Η φρεσκομαγειρεμένη σούπα (της ημέρας) μπορεί να μπει στην κατάψυξη (αφού κρυώσει φυσικά) μέχρι και 3 μήνες. Αντιθέτως, η σούπα που έχει μαγειρευτεί και έχει μείνει στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 μέρες και μετά σκεφτήκατε να την βάλετε στην κατάψυξη, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 3 ημέρες το πολύ.
  5. Κολλήστε ετικέτες
    Φτιάχνετε συχνά σούπες και έχετε πολλά ταπεράκια και είσαστε έτοιμοι να τα βάλετε στην κατάψυξη; Μη ξεχάσετε να κολλήσετε ετικέτες με το περιεχόμενο του κάθε σκεύους. Από τη στιγμή που θα παγώσουν οι σούπες είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε τι είναι. Όσο και διάφανο να είναι το τάπερ, όλα μοιάζουν με κομμάτι πάγου. Άντε μετά να ξεχωρίσεις τη σούπα κολοκύθας, τη σούπα γλυκοπατάτας και τη σούπα καρότου…
Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]