Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

5 Mαρτίου: 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

5 Mαρτίου: 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Πεδιάδας και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σας προσκαλούν σε παραδοσιακά…μαγειρέματα στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στις 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 το πρωί στο κέντρο πολιτιστικών, καλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Ηράκλειο Κρήτης.
Συνεχίζουμε με αγάπη την προσπάθειά μας και χαιρόμαστε που συμμετέχει όλη η Κρήτη σε αυτό το αντάμωμα των συλλόγων, που ενδυναμώνει την συνεργασία, σφυρηλατεί την φιλία και αναδεικνύει την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ταυτιστεί με την διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου, καταγράφοντας παλιές επιτυχημένες συνταγές, από κάθε γωνιά της Κρήτης, έτσι όπως αυτές διασώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά. Οι γιαγιάδες τις μετέδιδαν στις κόρες και εν συνεχεία οι κόρες στις εγγονές. Η επιβίωση τους όμως οφείλεται κυρίως στην διαχρονική τους αξία, η οποία τις συντηρεί στην καθημερινότητα του κρητικού νοικοκυριού και τα τελευταία χρόνια έχουν αναγνωριστεί και διεθνώς, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.
Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
* Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
* Παρουσίαση απο το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης με θέμα « Παραδοσιακές ξεχασμένες ποικιλίες κρασιού».
* Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Ομίλο ”Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης”
* Μουσικά ακούσματα από τον Νεκτάριο Σαμόλη.

Παράλληλες εκδηλώσεις
* Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι’ αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών από “ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ” και του 1ου Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι, αλλά και των γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν ζαχαρωτές μαντινάδες, λαδοκούλουρα και την κυρά σαρακοστή… μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τα συνοδεύουν!
* Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν Σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του “Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί”.
Κύρος στην κριτική επιτροπή θα χάρισουν με τη συμμετοχή τους, η διεθνούς φήμης Chef Ντίνα Νικολάου ,ο Chef Χρήστος Ι. Λάππας, ο Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Μανώλης Κασσάκης, και μέλη απο την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Ελένη Γρηγοράκη

* Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Λένα Ηγουμενάκη τηλέφωνο:6946034397 email:[email protected]).


Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]