Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

5 ιδέες για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα φαγητού

5 ιδέες για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα φαγητού

Πολλές φορές μαγειρεύω ένα φαγητό υπολογίζοντας 4-6 μερίδες για να φάμε μεσημέρι και βράδυ, αλλά για διάφορους λόγους, δεν καταναλώνετε. Πότε τα παιδιά τρώνε κάτι έξω, πότε αποφεύγουμε τα βραδινά γεύματα… Η ουσία είναι ότι το φαγητό περισσεύει. Αν δοκιμάσω να το σερβίρω την επόμενη μέρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα το πλησιάσει κανείς…
Καλομαθημένοι στο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, δύσκολα μπορώ να «περάσω» το χθεσινό για φρέσκο. Έτσι, έχω βρει τον τρόπο να «μεταμορφώνω» με το μαγικό μου ραβδάκι, το περίσσευμα σε έδεσμα.

Έμεινε κοτόπουλο ψητό;
Ψιλοκόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα στρώνω σε ένα ταψάκι. Προσθέτω ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (φυστίκια, αμύγδαλα) και σκεπάζω με πουρέ πατάτας. Πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά και ψήνω στο φούρνο για λίγα λεπτά.

Τι κάνω το κοκκινιστό;
Στραγγίζω το κρέας από την σάλτσα του και το ψιλοκόβω σε ένα μπολ. Προσθέτω ένα χτυπημένο αυγό, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2 κουταλιές φρυγανιά. Ανακατεύω ελαφρά και πλάθω σε κεφτεδάκια. Πανάρω με λίγο αλεύρι και τα τηγανίζω. Τα σερβίρω με μια πράσινη σαλάτα.

Περίσσεψε πουρές πατάτας;
Ανακατεύω τον πουρέ με 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτω λίγο αλεύρι. Πλάθω σε μπιφτέκια. Τα πανάρω σε αλεύρι, αυγά και φρυγανιά και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν.

Με το χθεσινό μπριαμ
Στραγγίζω τα λαχανικά από το πολύ λάδι τους και τα ψιλοκόβω σε ένα μπολ. Προσθέτω τριμμένη φέτα ή κάποιο πικάντικο κασέρι και 1 χτυπημένο αυγό. Κόβω λωρίδες από φύλλο κρούστας και ετοιμάζω μπουρεκάκια λαχανικών.

Έμεινε κέικ
Αν έχει μείνει κέικ και έχει ξεραθεί, ρίχνω τα κομμάτια σε ένα μούλτι και τα θρυμματίζω σε ψίχουλα. Προσθέτω λίγο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω. Φτιάχνω μια αφράτη κρέμα για τιραμισού και χρησιμοποιώ το τριμμένο κέικ, ως βάση.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]