Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

Θωράκιση
Είναι ο σωστός τρόπος για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα υγρά του κρέατος στο εσωτερικό του και να γίνει τρυφερό και ζουμερό. Για να έχουμε ένα καλοψημένο κρέας, κοτόπουλο ή τραγανό δέρμα ψαριού θα πρέπει να ξεκινήσουμε σκουπίζοντας με χαρτί για να εξαφανίσουμε την οποιαδήποτε υγρασία. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το τηγάνι ή την γκριλιέρα σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και «απλώνουμε» το κρέας μας. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει θωρακιστεί σωστά, με ένα πηρούνι ανασηκώνουμε λίγο και θα πρέπει να ξεκολλάει αμέσως. Αν δούμε ότι «αντιστέκεται» το αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. Δεν τρυπάμε ποτέ με πηρούνι για να το γυρίσουμε αλλά χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα. Αν είναι πολύ χοντρό το κομμάτι του κρέατος που ψήνουμε, ξεκινάμε με τη θωράκιση στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Αν πρόκειται για ψάρι, το ψήνουμε μόνο στο τηγάνι, ξεκινώντας το ψήσιμο από την πλευρά του δέρματος.

Αργό ψήσιμο
Αυτός ο τρόπος ψησίματος είναι ο ιδανικός για να κρατήσουν την γεύση τους τα λαχανικά αφού αφαιρεί σταδιακά την υγρασία τους και συμπυκνώνει τη γεύση τους. Σε ότι αφορά τα κρεατικά είναι o καλύτερος τρόπος μαγειρέματος για τα μεγάλα και χοντρά κομμάτια. Η δυνατή φωτιά σε λίγο χρόνο τα στεγνώνει πολύ γρήγορα εξωτερικά και τα κάνει σκληρά.

Ποσέ
Οι περισσότεροι μπερδεύουν το ποσάρισμα με το βρασμό. Το ποσάρισμα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή φωτιά που κάνει τα υγρά να μην κοχλάζουν, αλλά, να δημιουργούν μικρές φυσαλίδες. Προτιμήστε να κάνετε τα ποσαρίσματα σε ζωμό και όχι σε σκέτο νερό για να δώσετε περισσότερη γεύση και ένταση. Ειδικά τα ψάρια που έχουν ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη σάρκα το ποσάρισμα είναι ο τέλειος τρόπος μαγειρέματος για να κρατήσουν την φρεσκάδα τους και να γίνουν ιδιαίτερα ελαφρά.

Μπλανσάρισμα
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε το χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών είναι να τα «μπλανσάρουμε» για λίγο χρονικό διάστημα σε νερό που βράζει και στην συνέχεια να τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό (ιδανικά να υπάρχουν και παγάκια). Αυτή η τεχνική είναι η σωστή και για το ξεφλούδισμα ενός καρπού (π.χ. αμύγδαλα) ή το ξεφλούδισμα στις ντομάτες.


Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe