Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ | 3 Χρόνια SIMUL gastronomic situ

• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ | 3 Χρόνια SIMUL gastronomic situ

Το  αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου γιορτάζει 3 χρόνια από την ίδρυση του! Τρία χρόνια δημιουργικά γεμάτα ποιοτικές και πολλά υποσχόμενες γεύσεις, εμπνευσμένες κυρίως από την ελληνική γαστρονομική σκηνή αλλά πάντα με μια γευστική νότα από τον διεθνή χώρο.
Όντας από τους πρώτους που παρουσίασαν τη technical bistro αισθητική, κάτι που πλέον έχει κατακλύσει την Ευρώπη, ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του εδώ και τρία χρόνια, με επίκεντρο τα πιο εκλεκτά υλικά, προσφέρουν καθημερινά με αφοσίωση και αγάπη τις πιο πρωτότυπες γεύσεις συνδυάζοντας ιδανικά όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ο χειμώνας φέτος επεφύλασσε νέες γεύσεις και πάντρεμα vintage απολαύσεων.
Η νέα κάρτα προσφέρει μεταξύ άλλων Πατζαροσαλάτα με χαρούπι, γκοργκοντζόλα, καρύδια, σορμπέ μανταρίνι ~ Carpaccio Αρνί με ζωμό σταμναγκάθι, λεμόνι κονφί και αποξηραμένη ελιά Μπαρμπούνι με σαγκουίνι, κόλιανδρο και μαύρες φακές Ρεβυθάδα με μοσχαρίσιο μεδούλι και καραβίδες ~ Πάπια Challans με  καρότα, τζίντζερ και χαμομήλι ~ Σιτάρι με καπνιστή μελιτζάνα, αυγό ορτυκιού και φέτα ~ Χοιρινό Καρέ με καλαμπόκια, κρούστα ντομάτας και προσούτο.

Vintage Degustation Menu
Αυτό όμως που σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη είναι το νέο μενού γευσιγνωσίας Vintage  Degustation Menu. Αποτελούμενο από πέντε χαρακτηριστικές γεύσεις συνδυάζει υπέροχα τα υλικά και την αγάπη για την παράδοση μέσα από νέα ματιά.
Carpaccio μόσχου, Αγριοράπανο / σταμνοτύρι / μήλο / κάσιους ~ Μπαρμπούνι Σαβόρο, Πελτές ντομάτας / σταφίδα / ξύδι / δεντρολίβανο ~ Ριζότο Τρούφας, Φρέσκες τρούφες / αρσενικό Νάξου ~ Χοιρινό με σέλινα, Χοιρινό μάγουλο / σελινόριζα / σέλερυ ~ Μηλόπιτα, Κρέμα βανίλιας / Tuille καρύδι / παγωτό κανέλα
Κόστος: € 45 / άτομο.

Τα γλυκά επιμελείται και παρουσιάζει ο pastry chef  Χρήστος Βέργαδος
Carpaccio ανανά, Σιρόπι μπαχαρικών/ σορμπέ βερίκοκο/ ζελέ ελληνικών τυριών / crumble φασκόμηλο ~Black Forest, Κρέμα σεράνο / ζύμη σουκρέ κακάο / σορμπέ βύσσινο / αφρό από γάλα αμυγδάλου~ Εκλέρ, Μους σοκολάτας / πραλίνα φιστίκι Αιγίνης / σφουγγάρι ευκαλύπτου

SIMUL σημαίνει Μαζί!
Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL δημιουργούμε τις γεύσεις μας βασιζόμενοι στα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Υπηρετούμε την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι  |  210 7224737 |  [email protected]   |   www.simul.gr


Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.



Subscribe