destination taste!

2nd Gourmet Olive Exhibition

2nd Gourmet Olive Exhibition

Το μεγαλείο των ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων ανέδειξε για ακόμη μία φορά η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition στη δεύτερή της διοργάνωση.
Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ελιές, μέλια, μαρμελάδες, chutneys, αλείμματα, σάλτσες, τυροκομικά, γλυκά κουταλιού, σοκολάτες, βότανα, παξιμάδια, κουλουράκια, παστέλια, ζυμαρικά, κουραμπιέδες, αποστάγματα, έλαια, σαπούνια και πολλά ακόμη, από σιρόπια αρωματικών φυτών μέχρι σφαιροποιημένες πέρλες ελαιόλαδου και βαλσάμικου, και από premium προϊόντα μανιταριών μέχρι χειροποίητες ποδιές κουζίνας, όλα από δυναμικές επιχειρήσεις που κερδίζουν επάξια θέση στο ελληνικό καλάθι αλλά και ένταξη στη καθημερινή καταναλωτική μας κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
2 Για ένα ολόκληρο τριήμερο οι επισκέπτες της Gourmet, εμπορικό, δημοσιογραφικό και καταναλωτικό κοινό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τα προϊόντα των εκθετών.
Παράλληλα, οι θεματικές τράπεζες γευσιγνωσίας με προϊόντα delicatessen, το «Olive Bar» με γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελιών, οι μαγειρικές επιδείξεις από δημοφιλείς chef, το σεμινάριο καλλυντικών με βρώσιμα υλικά και η παρασκευή του «Bloody Gourmet», του signature cocktail της έκθεσης, έδωσαν μια πλήρη γευστική εμπειρία στο κοινό, επιβεβαιώνοντας πως η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition είναι μία αποκλειστικά ποιοτική έκθεση προϊόντων διατροφής και προσωπικής περιποίησης.
1 Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο πως μεταξύ των εκθετών συμμετείχαν με δικά τους προϊόντα οι εξαίρετες κυρίες, Ελένη Ψυχούλη και Μυρσίνη Λαμπράκη, ιδιαίτερα δημοφιλείς από τις εκπομπές τους στην τηλεόραση, τα βιβλία τους, τη συγγραφική τους δράση και κυρίως την αγάπη τους για την ελληνική γη και τα προϊόντα της και το πώς αυτά αφομοιώνονται στην καθημερινότητά μας για να αποτελέσουν μέρος της κουλτούρας και της κουζίνας μας.
6 Στην εναρκτήρια μαγειρική επίδειξη της Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 2017 ο Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy, επέλεξε για το κοινό της έκθεσης τρεις μοναδικές συνταγές με ελαιόλαδο όπου για πρώτη φορά παρουσίασε το νέο crumble ελαιολάδου ειδικά για τους επισκέπτες μας.
Πάνω από 300 ξεχωριστά και αποκλειστικά ποιοτικά προϊόντα αποτέλεσαν το κέντρο ενδιαφέροντος της έκθεσης προκαλώντας τον θαυμασμό και την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού αλλά και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον των επαγγελματιών που την επισκέφτηκαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάλιστα, οι προσκεκλημένοι hosted buyers της Gourmet εκμεταλλεύτηκαν την κάθε στιγμή του τριημέρου της έκθεσης για να γνωρίσουν τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους, προκειμένου να ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες συνεργασίες μαζί τους.
11 Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των προσκεκλημένων εμπόρων από το εξωτερικό υπήρξαν εκπρόσωποι γνωστών αλυσίδων εκατοντάδων καταστημάτων, ενώ το ελληνικό εμπορικό κοινό προέρχονταν από όλους τους κλάδους διατροφής και περιποίησης, ξενοδοχείων, εστιατορίων, παντοπωλείων, χονδρεμπόρων, εξαγωγικών εταιρειών, ηλεκτρονικών καταστημάτων, νεοφυών επιχειρήσεων, supermarkets, οπωροπωλείων, κρεοπωλείων και φαρμακείων.
Η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition προσέλκυσε τη συμμετοχή δεκάδων δημοσιογράφων από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αλλά και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Εμείς ευχαριστούμε τους εκθέτες μας που μας εμπιστεύθηκαν στο αξιόλογο έργο να προβάλλουμε τα προϊόντα τους, στο κοινό που μας επισκέφθηκε και αγκάλιασε την έκθεση με περίσσια αγάπη, στους επιχειρηματίες που θεωρούν τη Gourmet εγγύηση για τις επαγγελματικές τους συνεργασίες.
Ακόμη ευχαριστούμε τους εξαίρετους φίλους και συνεργάτες μας που στήριξαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση ως ομιλητές, παρουσιαστές, γευσιγνώστες και chef: στην ημερίδα με τίτλο «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία & Τουρισμός», στο σεμινάριο με τίτλο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά», στις μαγειρικές επιδείξεις, στις τράπεζες γευσιγνωσίας με προϊόντα delicatessen, στις γευσιγνωσίες του Olive Bar με ε.π. ελαιόλαδα και ελιές, στο Mendoring Corner με συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους εκθέτες και εμπόρους, καθώς και όλους τους χορηγούς μας, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους εθελοντές μας.
15 Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχουν δείξει στη Gourmet Olive & Delicacies Exhibition τους κκ Απόστολο Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Π.Κ.Μ., Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο Δ.Θ., Θεοφάνη Παπά, αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Π.Κ.Μ. και Σπύρο Πέγκα, αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων Δ.Θ.
H Gourmet Olive & Delicacies Exhibition θα συνεχίσει να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της στους συνεργάτες και στο κοινό της.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
Όλο το τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, οι επισκέπτες της είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα προϊόντα που δοκίμασαν και ξεχώρισαν, δίνοντας το
Βραβείο καλύτερου ελαιολάδου στο Makara Extra Virgin Olive Oil
Bραβείο καλύτερου delicatessen προϊόντος στις Imperial Olives
Βραβείο προϊόντος φυσικής περιποίησης στο Cura Naturale
Bραβείο καινοτομίας στη Rhoeco – Fine Organic Goods
Βραβείο σχεδιασμού στην Kontogiannis Family


Related Posts

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ

Μπορεί το αρνάκι στη σούβλα ή στο φούρνο να είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας, παρ’ όλ’ αυτά μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας απαιτεί ώρες στο ψήσιμο. Σίγουρα, για το πασχαλινό τραπέζι, οι καλεσμένοι μαζεύονται από νωρίς, άρα, χρειάζονται κάποια μεζεδάκια που να «ξυπνήσουν» την […]

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Οι σταφίδες ταιριάζουν πολύ σε μαγειρευτά φαγητά με ψάρια ή θαλασσινά και τέτοιες συνταγές συναντάμε σε όλη την Ελλάδα.Subscribe