Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

21 – 22 Ιουλίου: Λία Τσολάκη – Flux

21 – 22 Ιουλίου: Λία Τσολάκη – Flux

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!
Λία Τσολάκη
Flux
21 – 22 Ιουλίου, 21:00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Ε

Η Λία Τσολάκη, χορεύτρια και χορογράφος, επιστρέφει στη σκηνή με τη διττή αυτή ιδιότητα. Βασισμένη σε υλικό από προγενέστερα έργα της, όπως το PARKing και το aROUND, η χορογράφος επιθυμεί να ερευνήσει περαιτέρω την αμφισημία που προκύπτει μέσα από την ανάληψη ρόλων (έμφυλων και μη), τη σημασία του παιχνιδιού στο πεδίο της καθημερινής ζωής –δραστηριότητας που δεν εξαντλείται στο δίπολο «εργασία-διασκέδαση», αλλά μας συνδέει με τις καταβολές της κοινωνικής οργάνωσης.
Στη νέα της δουλειά, Flux, η ρευστότητα των έμφυλων ταυτοτήτων, η μεταιχμιακότητα του σύγχρονου υποκειμένου τοποθετούνται στο επίκεντρο της χορογραφικής έρευνας· ένας άνδρας και μια γυναίκα δοκιμάζουν τα όρια της συνύπαρξής τους, ανταλλάσσουν θέσεις ή διευρύνουν τους ήδη προδιαγεγραμμένους ρόλους οι οποίοι καθορίζονται από τις κοινωνικές συμβάσεις και την ιστορία. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη ντουέτο που αποπειράται να φωτίσει τα άκρα στο δίπολο «άνδρας-γυναίκα», ούτε να ξεκαθαρίσει χαρακτηριστικά που ανήκουν στο ένα ή στο άλλο φύλο. Σκοπός είναι οι ερμηνευτές να βρεθούν στις ρωγμές των καθιερωμένων σχέσεων, στον
μετέωρο χώρο της ετερότητας ώστε να διαρρήξουν κατά το δυνατόν τα «όρια του πραγματικού», να θέσουν ερωτήματα και τις βάσεις για μια βαθύτερη, διαισθητική κατανόηση των φύλων.
Στην παράσταση υπάρχει πρωτότυπη μουσική που δημιουργείται από την αλληλεπίδραση τριών δημιουργών. Στα κρουστά, η αμερικανίδα Ρόμπιν Σουλκόφσκι , γνωστή για τους πειραματισμούς της στην παραγωγή μουσικής με διάφορα μουσικά όργανα και αντικείμενα, με διεθνή καριέρα και συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες και μουσικούς (Karlheinz Stockhausen, John Cage, Iannis Xenakis, Morton Feldman, Kim Kashkashian Nils Petter Molvaer, Reinhold Friedrich, Joey Baron κ.α.). Στην παράσταση, η Σουλκόφσκι αυτοσχεδιάζει παράγοντας μουσική χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα και τα υλικά που βρίσκονται στον χώρο. Το τελικό ηχητικό τοπίο δημιουργείται με τη ζωντανή ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου από τους Βύρωνα Κατρίτση και Χρήστο Χριστόπουλο, που με πρώτη ύλη τη μουσική της Σουλκόφσκι παράγουν ένα ξεχωριστό μουσικό αποτέλεσμα.

4-webΛία Τσολάκη
Η Λία Τσολάκη oλοκλήρωσε το πρώτο έτος σπουδών στην ανωτέρα σχολή London Studio Centre (theatre dance course) και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη. Σπούδασε με υποτροφία Fulbright στη Νέα Υόρκη, στη σχολή της Τrisha Βrown, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στο Movement Research και στο Dance Space. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο και με τους σκηνοθέτες Γ. Λαζάνη, Δ. Χρονόπουλο, Δ. Δεγαΐτη, Θ. Γραμψά και Δ. Λιγνάδη, ενώ έχει κάνει τη χορογραφία για την όπερα Boris Godunov στη Mητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Steven Wadsworth.
Tα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη χορογράφος του Peter Stein κι έχει κάνει τη χορογραφία για την παράσταση Ηλέκτρα στην Επίδαυρο, στη Nέα Yόρκη και στη Σεούλ, την όπερα Μάκβεθ, η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ και στην Όπερα της Ρώμης, καθώς και την όπερα Η Μύτη που παρουσιάστηκε στην Όπερα της Ζυρίχης, στην Όπερα της Ρώμης και Όπερα της Φινλανδίας. Τον Ιούνιο του 2013 έκανε τη χορογραφία για την όπερα Don Carlos, η οποία παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Σάλτζμπουργκ, και τον Μάρτιο του 2014 έκανε τη χορογραφία για την όπερα Aida στο Μουσικό Θέατρο Στανισλάφσκι στη Μόσχα, και τα δυο σε σκηνοθεσία Peter Stein.
Οι προσωπικές χορογραφικές της δουλειές περιλαμβάνουν το PARKing το 2012, το aROUND το 2015 και το Sunday, που ξεκίνησε ως διετές work in progress τον Οκτώβριο του 2014, σε συνεργασία με τη μουσικό και συνθέτρια Ρόμπιν Σουλκόφσκι (σε παραγωγή του Iνστιτούτου Goethe Aθηνών). Η Λία Τσολάκη διδάσκει σύγχρονο χορό σε δραματικές σχολές και σχολές χορού. Συνεργάστηκε με την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδη” από το 2007-2012, με το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” ως υπεύθυνη διδασκαλίας κίνησης χορού για τις παραστάσεις Μισός Αιώνας Αριστοφάνης και Εκκλησιάζουσες στην Επίδαυρο, καθώς και με τη σχολή χορού dan.c.ce – dance cultural centre.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Λία Τσολάκη
Χορογραφία: Λία Τσολάκη σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσιάμογλου
Πρωτότυπη Μουσική: Robyn Schulkowsky, Βύρων Κατρίτσης, Χρήστος Χριστόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Λία Τσολάκη
Φωτισμοί: Λίνος Μεϊτάνης
Βοηθός Παραγωγής: Ευθύμιος Χρήστου
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Δούρου
Χορευτές: Αλέξης Τσιάμογλου, Λία Τσολάκη
Η ομάδα ευχαριστεί τον Τάσο Κουκουτά για τη συμβολή του στη δραματουργική έρευνα της παράστασης, την Κική Μπάκα για τη συμβολή της στην κινητική έρευνα κατά τη διάρκεια των προβών, την Ρένα Ανδρεαδάκη για τη συμμετοχή της στο πλαίσιο της παραγωγής, τον Κωστή Δασκαλάκη για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλη τη διάρκεια των προβών, την Δραματική Σχολή Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδης” για την υποστήριξη και τη βοήθειά της, την default co.
Με την υποστήριξη του Χώρου Τέχνης art63
Διάρκεια: 50′ χωρίς διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 5€ (Φοιτητικό-Άνεργοι- Α.μεΑ.)


Related Posts

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ!

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ… ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ!

Πάντα αναρωτιόμουν το γιατί η Άνοιξη αποτελεί την εποχή κατά την οποία οι αλλεργίες παρουσιάζουν την απόλυτη έξαρση (ανοιξιάτικες αλλεργίες). Ως γνωστόν η Άνοιξη είναι η μόνη εποχή του χρόνου που φυσιολογικά συνδέεται με την εμφάνιση εποχικών αλλεργιών. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει […]

ΕΣΕΙΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ;

ΕΣΕΙΣ ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ;

Το τσάι είναι πιθανώς μία από τις πιο απρόβλεπτες πηγές χρήσιμων φυτικών θρεπτικών συστατικών. Το τσάι είναι το δεύτερο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο, μετά το νερό. Όλοι θα έχετε ακούσει τη γιαγιά ή τη μαμά, να σας λέει να πιείτε τσάι από τα […]Subscribe