προορισμός…γεύση!

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μμ, στην Άνω Μερά
Από το γαστρίν της ελληνικής αρχαιότητας, ως τα γαλακτομπούρεκα, τα καταΐφια, τα μπακλαβαδάκια, τα σιροπιαστά του ταψιού έκαναν μακρύ ταξίδι ως εδώ…

Πέρασε γρήγορα ο χειμώνας. Με λίγα αλλά νόστιμα στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου που ζέσταναν και νοστίμισαν τις συναντήσεις μας.
Ίσα που προλάβαμε:
– μια ακόμα φετινή επίσκεψη στην Κουζίνα της Κρήτης,
– λίγη κουβέντα και αναζήτηση των βρώσιμων άγριων χόρτων της Μυκόνου με δυο σημαντικές στάσεις, η μια να αφορά την παρουσίαση του Ημερολογίου «Πάμε για Χόρτα» που εξέδωσαν οι «Ανωμερίτισσες» και η άλλη σε ένα εξαιρετικό μυκονιάτικο πιάτο «το Αρνί με τα Προβάσια αβγολέμονο» ένα φρικασέ φερμένο στα μέτρα μας,
– μια απολαυστική τιμητική αναφορά στα χοιροσφάγια και κυρίως στην Χοιροκεφαλή με τα Λάχανα, το κυρίως πιάτο της γιορτής και
– μια συγκινητική επίσκεψη στην Κουζίνα του Τζαννείου Νοσοκομείου στον Πειραιά όπου 6 μέλη της Λέσχης μας, με την καθοδήγηση του αρχιμάγειρα Ιάκωβου Απέργη, μαγειρέψαμε για ιατρικό προσωπικό και νοσηλευόμενους προσθέτοντας λίγη γεύση από Μύκονο στο διαιτολόγιο της ημέρας. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία!
Μπαίνουμε κιόλας στη Σαρακοστή. Αυτό σημαίνει ότι κοντοζυγώνει η Άνοιξη. Είναι μια καλή αφορμή για επιλογές που φέρνουν ισορροπία στην διατροφή μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι, είτε είμαστε φανατικοί της νηστείας, είτε άλλοι λόγοι καθορίζουν το διαιτολόγιό μας.
Θα αρχίσουμε γλυκά!
Ήδη από την Τρίτη 20 Φεβρουρίου, την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, μετά την (υπερ)κατανάλωση θαλασσινών και πολλών και ποικίλων νοστιμιτζίδικων μεζέδων, με τα αλμυρά και τα ξιδάτα να υπερισχύουν στο τραπέζι μας, ένα ωραίο γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει! Έρχεται στην κατάλληλη την ώρα. Αν μάλιστα έχουμε την επιλογή να το κάνουμε είτε νηστίσιμο, είτε όχι, τότε …σας έχουμε ευχάριστα νέα:
Τρίτη, ώρα 6 το απόγευμα, στο στέκι μας, στην πλατεία Άνω Μεράς, η Μαργαρίτα Τσακιρίδη από το ζαχαροπλαστείο Casa Dolce αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει βήμα-βήμα και φύλλο το φύλλο στα σιροπιαστά γλυκά και ιδιαίτερα στον μπακλαβά.
Έμπειρη επαγγελματίας, πάντα πρόσχαρη και πρόθυμη, έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά και την τέχνη της για τρίτη φορά (προηγήθηκαν τα εξαιρετικά τσουρέκια της και το μυρωδάτο και αέρινο γαλακτομπούρεκό της).
Είναι για όλους μας μια ακόμα σημαντική στιγμή, που αναδεικνύει τη μαγειρική σε δοχείο πολιτισμικής συνύπαρξης και επικοινωνίας. Μέσα από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου μοιραζόμαστε τη χαρά της ανταλλαγής πληροφοριών, τεχνικών και διαδικασιών που κάνουν την σύγχρονη και την παραδοσιακή μαγειρική κτήμα ενός ευρύτερου κοινού.
Σας καλούμε λοιπόν την ερχόμενη Τρίτη ώρα 6 το απόγευμα, για το εβδομαδιαίο μας ραντεβού με τη νοστιμιά, την παράδοση και τις κουζίνες των λαών. Τα σιροπιαστά είναι το ό,τι καλύτερο για να υποδεχτούμε την περίοδο νηστείας που ακολουθεί και να γλυκάνουμε την κυρά-Σαρακοστή. Για αυτό και σας περιμένουμε στην πλατεία Άνω Μεράς, στην αίθουσα εκδηλώσεων πλάι στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, 
Οι εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτές σε όλους όσους αγαπούν την μαγειρική. Σε όλους όσους θέλουν να μοιραστούν μαζί μας το ταξίδι νοστιμιάς και γνώσης που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια στη Μύκονο, με προορισμό τα μαγειρικά λιμάνια των γεύσεων και των διατροφικών συνηθειών όλου του κόσμου.
Συνεχίζουμε με ποικίλες εκδηλώσεις και νόστιμες παρεμβάσεις στο νησί, πάντα με σύνθημα μια Λέσχη ανοικτή και με …μηδέν ευρώ οικονομική υποχρέωση. Τα έξοδα άλλωστε της κάθε εκδήλωσης καλύπτονται εκ των ενόντων.
Παραμένουμε πάντα διαθέσιμοι να μοιραστούμε μαζί σας ακόμα πιο ταξιδιάρικες και αγαπημένες γεύσεις από τη Μύκονο και όχι μόνο.
Καλή Σαρακοστή.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση