Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

10 Μαρτίου: Παρουσίαση βιβλίου «Οδηγός Μαγειρικής – Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

10 Μαρτίου: Παρουσίαση βιβλίου «Οδηγός Μαγειρικής – Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 19.00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, συνοδευόμενες από πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, που μας παρέδωσαν ευχαρίστως εβδομήντα επτά συλλογικότητες, από όλη την Κρήτη. Τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.
Θα μιλήσουν
Εριέττα Κουρούκλη – Μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου
Λένα Ηγουμενάκη – Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής
Ντίνα Νικολάου – Chef
Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης – Managing Committee President | LOCAL FOOD EXPERTS sce
Νανά Δαρειώτη – Δημοσιογράφος, Διευθύντρια του περιοδικού γεύσης Olive και Συγγραφέας
Νικόλαος Κασαπάκης – Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης
Συντονίζει η Δημοσιογράφος Ελένη Γρηγοράκη

Ευχαριστούμε θερμά τους Πολιτιστικούς συλλόγους και τους φορείς που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους, την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη, το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη φιλοξενία της παρουσίασης, τους αρωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους:
• Κρητικός Φούρνος – Γεύσεις
• Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε»
• Αφοί Κασσάκη – Παραδοσιακά Κρητικά Αλλαντικά
• Νηπιαγωγείο – Βρεφονηπιακός Σταθμός “Τα Μελισσάκια”
• Γαλακτοκομικά-Τυροκομικά Προϊόντα “Σταματογιώργης”
• Οινοποιείο Στραταριδάκη
• Tsigenis Woodcraft
Την Όλγα Δοκιανάκη, τον Τίτο Κοκολάκη, τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, την Πόπη Πετρομιχελάκη και τον Θέμο Ρήγα για τη συμβολή τους στον “Οδηγό Μαγειρικής”.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές που εργάστηκαν για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής:
• Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη
• Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου – Chef
• Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου – Αρχιτέκτων Μηχανικός
• Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη
• Φιλολογική επιμέλεια: Χρύσα Ηγουμενάκη – Φιλόλογος
• Μαρία Λιναρίτη – Φιλόλογος
• Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Λένα Ηγουμενάκη Υπεύθυνη συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής
Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 email: [email protected] και [email protected]


Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.



Subscribe