προορισμός…γεύση!

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε πως ο φούρνος μικροκυμάτων χρησίμευε μόνο για να ξεπαγώσετε ή να ζεστάνετε κάποιο φαγητό…κάνατε λάθος! Μπορείτε να κάνετε πιο πολλά από τι φαντάζεστε.

 1. Να στεγνώσετε τα καλτσόν σας
  Σίγουρα θα σας έχει τύχει να θέλετε να βάλετε φόρεμα αλλά όλα τα καλτσόν να είναι στα άπλυτα ή να στεγνώνουν! Αν λοιπόν βιάζεστε και δεν μπορείτε να περιμένετε να στεγνώσουν, σας έχω τη λύση! Βάλτε τα, λοιπόν, στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε μια χαρτοπετσέτα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πάντα με προσοχή και να τα ελέγχετε συνεχώς μη καουν!
 2. Να διαλύσετε τη ζάχαρη
  Μερικές φορές η κρυστάλλινη ζάχαρη μπορεί να γίνει συμπαγής και να σχηματίσει μεγάλα κομμάτια ζάχαρης που θα σας είναι δύσκολο να σπάσετε. Αν λοιπόν χρειαστείτε τη ζάχαρη για μια συνταγή, θα πρέπει να είναι σε σκόνη, χωρίς κανένα κομμάτι. Βάλτε τη σε ένα μπολ για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μη ξεχάσετε να το καλύψετε με μια υγρή χαρτοπετσέτα.
 3. Να ξεκολλήσετε ένα γραμματόσημο
  Αν σας αρέσει να μαζεύτετε γραμματόσημα και είναι κολλημένα επάνω σε φακέλους, σας έχω τη λύση. Βρέχετε τα με 1-2 σταγόνες νερού και στη συνέχεια βάζετε το φάκελο στο φούρνο μικροκυμάτων. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε να αφαιρέσετε εύκολα και χωρίς να σκίσετε το γραμματόσημο.
 4. Να στύψετε με ευκολία ένα λεμόνι
  Μπορείτε να βάλετε το λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα πριν το στύψετε. Θα είναι έτσι πιο μαλακό και πιο εύκολο στο στύψιμο.
 5. Να γίνει το σφουγγάρι σας, σαν καινούργιο
  Βάλτε το σφουγγάρι σε ένα μπολ γεμάτο με νερό, με μερικές σταγόνες ξύδι. Το ζεσταίνετε για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, και θα έχετε ένα σφουγγάρι καθαρό χωρίς μικρόβια όπως την πρώτη ημέρα.
 6. Να μαλακώσετε ψωμί
  Αν δεν προλάβατε να αγοράσετε φρέσκο ψωμί και το χτεσινό έχει λίγο σκληρύνει, τότε δεν έχετε παρά να το βάλτε για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων αφού θα το έχετε τυλίξει πρώτα με μια υγρή χαρτοπετσέτα.
 7. Να καθαρίσετε τις πετσέτες σας
  Για να είστε σίγουροι πως θα εξαφανιστούν όλα τα μικρόβια από τις πετσέτες της κουζίνας σας, βάλτε τες στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για περίπου 5 λεπτά. Μη ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε λαβίδα για να τις πιάσετε. Κυριολεκτικά ζεματάνε!
 8. Δώστε δεύτερη ζωή στο χώμα των φυτών σας
  Για να εξαλείψετε τα βακτηρίδια που βρίσκονται στο χώμα των φυτών σας, μπορείτε να απλώσετε καλά το χώμα σε ένα πιάτο και να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί για 90 δευτερόλεπτα στη μέγιστη θερμοκρασία, μέχρι να εμφανιστούν υδρατμοί. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει και ρίξτε το ξανά στη γλάστρα.
 9. Να λιώσετε μέλι
  Με το καιρό, το μέλι μπορεί να πήξει. Για να ξαναβρεί την υγρή υφή του, μη διστάσετε να βάλετε το βάζο με το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, και να το ανακατέψετε.
 10. Να ξεμυρίσουν οι κάλτσες
  Αυτό κι αν είναι πρωτότυπο! Θα μου πείτε τώρα τι δουλειά έχουν οι κάλτσες μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων; Για άλλη μια φορά, αυτή συσκευή, έχει μια πολύ διαφορετική χρήση από αυτή που περιμέναμε. Βοηθάει, λοιπόν, στο να ξεμυρίσουν οι κάλτσες και σκοτώνει με αυτό το τρόπο όλα τα μικρόβια.
Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

 1. Exceptional!

Απάντηση