Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Προκριματικός Γύρος της Καλαμάτας του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.
Σαράντα μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από την Πελοπόννησο δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.
Σε μια εκδήλωση υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων ξεχώρισαν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η γνώση των νέων παιδιών που σπουδάζουν την μαγειρική τέχνη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου (Chef), Γιάννη Καρβέλα (Σύμβουλο Επιχειρήσεων – Pro Olive Oil Expert), Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο στο περιοδικό «Γαστρονόμος» ) και Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (τροφογράφο), αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL.
Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια

  1. Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
  2. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
  3. Παρουσίαση
  4. Πρωτοτυπία4
  5. Γεύση
  6. Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Οι έξι νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
  2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ – ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
  4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΝΟΣ– ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΙΔΑΣ – ΔΙΕΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
  6. LIDIA ATODIRESEI – ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πληροφορίες:[email protected]


Related Posts

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με 1 φλιτζ. τσαγιού αριάνι! Η σάλτσα θα έχει πιο αραιή και ρευστή υφή και η γεύση της θα είναι ακόμα πιο δροσερή και απολαυστική.