Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Προκριματικός Γύρος της Καλαμάτας του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.
Σαράντα μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από την Πελοπόννησο δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.
Σε μια εκδήλωση υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων ξεχώρισαν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η γνώση των νέων παιδιών που σπουδάζουν την μαγειρική τέχνη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου (Chef), Γιάννη Καρβέλα (Σύμβουλο Επιχειρήσεων – Pro Olive Oil Expert), Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο στο περιοδικό «Γαστρονόμος» ) και Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (τροφογράφο), αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών. Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL.
Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια

 1. Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
 2. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
 3. Παρουσίαση
 4. Πρωτοτυπία4
 5. Γεύση
 6. Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Οι έξι νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:

 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
 2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ – ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ
 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
 4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΝΟΣ– ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΙΔΑΣ – ΔΙΕΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 6. LIDIA ATODIRESEI – ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πληροφορίες:[email protected]


Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία σαλάτα με πλούσια γεύση, την οποία μας προτείνει η Ντίνα και ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής περιλαμβάνοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα μανιτάρια έχουν μία ιδιαίτερη γευστική αξία. Με την κρέμα μαιντανού που τους…πάει τέλεια, απογειώνονται! Επιπλέον, τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση.Subscribe