προορισμός…γεύση!

Τα αντισηπτικά τζελ έγιναν δυσεύρετα και πανάκριβα, ενώ είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε μόνοι μας χωρίς χημικά πρόσθετα και αρώματα. Το τζελ δεν αντικαθιστά το πλύσιμο των χεριών στο οποίο θα πρέπει να παραμείνετε σχολαστικοί, απλά να το χρησιμοποιείται ως επιπλέον μέτρο.
ΥΛΙΚΑ
• 320 ml καθαρό οινόπνευμα (90% βαθμών και άνω)
• 160 ml φυσική αλόη (τζελ)
• 10-12 σταγόνες φυσικό εκχύλισμα (λεβάντα, γαρύφαλλο, κανέλα, ευκάλυπτο)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζετε το οινόπνευμα και την αλόη σε ένα πλαστικό μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα εντελώς λείο. Αν θέλετε να γίνει πιο παχύρρευστο μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές αλόη ή αν το θέλετε ακόμη πιο αραιό, να προσθέσετε λίγο οινόπνευμα ακόμη.Προσθέστε το φυσικό εκχύλισμα, 1 σταγόνα τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά την 10η σταγόνα, μυρίστε να καταλάβετε αν σας ικανοποιεί το άρωμα. Αν σας φανεί αρκετά δυνατό, σταματήστε εκεί. Αν θέλετε να γίνεται πιο έντονο προσθέστε 1-2 σταγόνες ακόμη.
Τα φυσικά εκχυλίσματα της λεβάντας, του γαρύφαλλου, της κανέλας και του ευκάλυπτου παρέχουν επιπλέον αντισηπτικές ιδιότητες. Αν τα βρείτε πολύ έντονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι που δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας.
Αδειάστε το τζελ σε μπουκαλάκια με αντλία και μπορείτε να το χρησιμοποιείται όσο συχνά θέλετε.

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *