προορισμός…γεύση!

Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα

Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα σύκα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και το κονιάκ. Τα αφήνω να μουσκέψουν για 1 - 2 ώρες (ή ιδανικά, για όλο το βράδυ, ώστε να απορροφήσουν όλο το υγρό). Δεν μουσκεύω τις σταφίδες για να μην χάσουν τη ξινούτσικη γεύση τους που θα κάνει θαυμάσια γευστική αντίθεση με τα υπόλοιπα γλυκά υλικά.

  2. Όταν μουσκέψουν τα φρούτα τα αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τις σταφίδες, τα κάστανα, τα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα και ανακατεύω πολύ καλά.

Για τις «φλογέρες»

  1. Τοποθετώ τα φύλλα κρούστας ανοιγμένα, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, ανά δύο, αλείφοντας το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Αν η συσκευασία περιέχει 11 φύλλα βάζω τα τρία τελευταία μαζί.

  2. Μετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε διπλό φύλλο κατά μήκος σε 3 λωρίδες ίσου πλάτους. Στην άκρη της στενής άκρης κάθε λωρίδας βάζω από 1 - 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης και τυλίγω σε ρολά (φλογέρες).

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου και βάζω εκεί τις φλογέρες, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνω για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι (το ετοιμάζω όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες)

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού, για περίπου 10 - 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω το κονιάκ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύω. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

  2. Μόλις ψηθούν οι φλογέρες τις βγάζω από το φούρνο και τις περιχύνω όπως είναι καυτές, με το χλιαρό σιρόπι.

  3. Για να τις σερβίρω, τις πασπαλίζω με κανέλα σε σκόνη και, προαιρετικά, τις διακοσμώ με τις ροδέλες ή τα ρολάκια από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Keywords: φλογερες γλυκες ξερα φρουτα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Terrific

  1. williambuttensha

    Terrific