προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Rest Time 6 ώρα Total Time 6 ώρες 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη βάση

Για την πανακότα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, φροντίζοντας να καλύψω καλά τα τοιχώματα και τον πυθμένα και οι άκρες τις μεμβράνης να εξέχουν καλά από τη φόρμα.
    Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το γάλα και μουσκεύω εκεί τα 6 μπισκότα σαβαγιάρ, και καλύπτω της βάση της φόρμας.

Για την πανακότα

  1. Σε ένα μπολ βάζω το ζεστό γάλα και προσθέτω τη ζυγισμένη σκόνη για ζελέ. Ανακατεύω καλά με το σύρμα για να διαλυθεί και αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και τη σκόνη βανίλιας σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Μόλις η κρέμα πάει να κοχλάσει ρίχνω το μείγμα γάλακτος-σκόνης ζελέ, ανακατεύω καλά και απομακρύνω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνω λιγάκι να κρυώσει (όχι πάνω από 2 - 3 λεπτά γιατί θα σφίξει η σκόνη του ζελέ!) και ρίχνω το γιαούρτι, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κόψει το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα τελείως λείο.

  3. Τέλος, ρίχνω τα κομματάκια βερίκοκου, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα του κέικ, πάνω από τη βάση μπισκότων. Μουσκεύω τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτω την κρέμα. Σκεπάζω την πανακότα με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τη φόρμα και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι η πανακότα να σφίξει καλά.

  4. Για να σερβίρω, βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και ανασηκώνω το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη, προσεκτικά. Ξετυλίγω, κόβω όσες φέτες θέλω και τυλίγω ξανά την πανακότα με τη μεμβράνη. Τη βάζω πάλι στο ψυγείο. Σκορπάω λίγα κερασάκια και σερβίρω.

    Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
Keywords: τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Yummy

  1. manyrone

    Yummy