προορισμός…γεύση!

Ο χειμώνας συνεχίζεται και η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πιο πολύ να κάθομαι στο σπίτι, δίπλα στο τζάκι με μια ωραία, ζεστή σοκολάτα στο χέρι, παρά να τρέχω πρωί πρωί, με το κρύο, στη λαϊκή! Κι όμως… όσο σκέφτομαι τα ωραία φρούτα και λαχανικά αυτού του μήνα, δε μου κάνει καρδιά να τα αφήσω. Μπορεί ο Φεβρουάριος να είναι συνδεδεμένος με το κρύο και το χιόνι, τα φρούτα του όμως είναι πολύχρωμα και ηλιόλουστα. Τι κάθομαι λοιπόν… Βουρ για μια βόλτα στη λαϊκή.

Η μπανάνα
Ίσως να μη το γνωρίζετε αλλά η μπανάνα , με το ωραίο κίτρινο χρώμα της, είναι ένα χειμωνιάτικο φρούτο. Ένα ιδανικό και «πρακτικό» φρούτο, θα έλεγα, που αρέσει πολύ στα παιδιά.
Πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, και σχετικά λίγες θερμίδες, η μπανάνα είναι το φρούτο που πρέπει να βάζουμε κάθε πρωί στην τσάντα μας. Καθαρίζετε χωρίς μαχαίρι και χωρίς το φόβο του λερώματος!

Ο χουρμάς
Ο χουρμάς, είναι και αυτό ένα φρούτο του χειμώνα. Μπορεί όμως να μας ταξιδέψει ευχάριστα… Η αλήθεια είναι πως με τη πρώτη δαγκωνιά, είναι σαν να φεύγουμε ταξίδι στην εξωτική Ανατολή. Σε μέρη με ζεστό ήλιο και φοινικόδεντρα… Ε… δεν είναι κακό να «ταξιδέψει» και λίγο το μυαλό μας…

Το ρόδι
Υπάρχει ήδη εδώ και μερικούς μήνες στους πάγκους της λαϊκής είναι το σούπερ φρούτο του χειμώνα. Τόσο γλυκό και ζουμερό και συνδυάζεται απίστευτα σε διάφορα φαγητά, σαλάτες και γιατί όχι, να το πιούμε και σε χυμό.

Το μανταρίνι
Αν βρίσκεται δίπλα-δίπλα με τις κλημεντίνες, το μπερδεύουμε πολλές φορές. Αυτά τα δύο φρούτα είναι όμως διαφορετικά. Το μανταρίνι περιέχει περισσότερους σπόρους και δεν ξεφλουδίζεται τόσο εύκολα όσο η κλημεντίνη… Αλλά και στη γεύση έχει μεγάλη διαφορά. Είναι πολύ πιο γλυκό και το λιγότερο όξινο από τα άλλα εσπεριδοειδή.

Η παπάγια
Η παπάγια είναι ένα εξωτικό φρούτο από το Μεξικό που αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρείτε σε κάποιες λαϊκές ή μανάβικα. Έτσι, την επόμενη φορά αν το δείτε , δοκιμάστε το. Η σάρκα και το άρωμά του είναι τα τέλεια συστατικά για να σας ταξιδέψουν και να φέρει πίσω τον ήλιο που τόσο θέλουμε! Επιπλέον, η παπάγια είναι ένα φρούτο γεμάτο με βιταμίνες, ιδανικό για να αναζωογονήσει τον οργανισμό μας…

Το γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι ένα φρούτο γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Είναι ιδανικό για να μας δώσει αυτή τη δύναμη κατά τους χειμερινούς μήνες …
Ξεκινήστε το πρωινό σας με ένα καλό χυμό γκρέιπφρουτ. Μπορείτε επίσης να φάτε τη ζουμερή του σάρκα του, με ένα πιρούνι ή με ένα κουταλάκι…

Η καρύδα
Αυτό κι αν είναι εξωτικό φρούτο! Όταν κοιτάζω τις καρύδες, σκέφτομαι παραδεισένια και ηλιόλουστα τοπία… Και όμως, είναι ένα εξωτικό φρούτο που φτάνει σχεδόν στο τέλος της εποχής του! Θα ήταν κρίμα να την προσπεράσετε, αφού είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Ιδανικό να μας τονώσει το χειμώνα!

Το πορτοκάλι
Το πορτοκάλι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Τόσο το χρώμα του όσο και η γεύση του, μας γλυκαίνει ευχάριστα. Μπορείτε να το πιείτε σε χυμό, να φάτε ωμό, μαγειρεμένο, σε μαρμελάδες, με κρέας, με ψάρι… Πολλοί συνδυασμοί και αμέτρητα φαγητά!

Το φυσαλίς του Περού
Παραδοσιακή ποικιλία από το Περού με μικρούς πορτοκαλί καρπούς που έχουν ιδιαίτερη γεύση και πολλές βιταμίνες. Είναι ένα μικρό εξωτικό φρούτο που μοιάζει με μικρό τοματάκι, και στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική αλλά και ως διακοσμητικό στα ποτήρια των κοκτέιλ! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως το μικρό πορτοκαλί φρουτάκι είναι νόστιμο και για φαγητό. Η τόσο λεπτή σάρκα του, ζουμερή και ξινή ταυτόχρονα δίνει κάτι το διαφορετικό!

Το αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι σαν τη ντομάτα… Πολλοί πιστεύουν πως είναι λαχανικό και όχι φρούτο! Αν και η κρεμώδης σάρκα του δεν είναι γλυκιά, το αβοκάντο είναι ένα ωραίο φρούτο. Μπορούμε να το απολαύσουμε εύκολα, αφού αρκεί να το κόψουμε στη μέση και να το ραντίσουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και να το πασπαλίσουμε με μπαχαρικά, καρυκεύματα ή βότανα!

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *