προορισμός…γεύση!

Τάρτα τατέν με λωτούς και Peleano

Τάρτα τατέν με λωτούς και Peleano

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 25 λεπ Cook Time 35 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τους λωτούς και τους κόβω στα τέσσερα. Βάζω τα κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζω με το Peleano. Σκεπάζω το μπολ και τα αφήνω να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 16 εκ. (μετράμε τον πυθμένα και όχι την περίμετρο εκεί που καταλήγουν τα τοιχώματα) που μπορεί να μπει και στο φούρνο, απλώνω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Βγάζω τα κομμάτια των λωτών από τη μαρινάδα τους και τα τοποθετώ στο τηγάνι, το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση, στριμωχτά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα (περίπου 15 λεπτά). Ραντίζω με το peleano που είχα μαρινάρει τους λωτούς και δυναμώνω τη φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να αρχίσει και πάλι να δένει η καραμέλα.

  3. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάζω τους λωτούς με το φύλλο σφολιάτας, σπρώχνοντας τις άκρες του να μπουν στα τοιχώματα του τηγανιού και να «αγκαλιάσουν» τα φρούτα. Τρυπάω ελαφρά με ένα πηρούνι και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

  4. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζω σε ένα πιάτο και σερβίρω με παγωτό βανίλια.

Keywords: τάρτα τατέν με λωτούς,peleano

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!

  1. gargorg

    Tastes great!