προορισμός…γεύση!

Σαραγλί με κρέμα και φυστίκι Αιγίνης

Σαραγλί με κρέμα και φυστίκι Αιγίνης

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 ώρα Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα σαραγλί

Για το σιρόπι

Για την κρέμα πατισερί

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 4-5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνω το σιρόπι να γίνει χλιαρό πριν το χρησιμοποιήσω.

Για τα σαραγλί

  1. Ανοίγω με προσοχή το φύλλο Βυρητού και το σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα για να το διατηρήσω φρέσκο και να μην ξεραθεί. Απλώνω ένα φύλλο επάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ την βέργα από την στενή πλευρά στο κέντρο του φύλλου. Διπλώνω το φύλλο επάνω στη βέργα και αλείφω καλά με βούτυρο. Κυλάω την βέργα με προσοχή και τυλίγω το φύλλο γύρω της χωρίς να το πιέζω πολύ. Σουρώνω για να κάνει τις ιδιαίτερες ζάρες και με ένα μαχαίρι χαράζω σε 2 ή 3 κομμάτια χωρίς να αφαιρέσω την βέργα. Βάζω την βέργα με τα σαραγλί σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν δεν διαθέτετε πολλές βέργες μπορείτε να τα ψήσετε σταδιακά. Επίσης, αν ο πλάστης χωράει 2 φύλλα δίπλα-δίπλα μπορείτε να τα τυλίγετε ταυτόχρονα.

  2. Αλείφω καλά με λιωμένο βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω τα σαραγλί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Αφαιρώ τα σαραγλί από τις βέργες και τα ρίχνω λίγα λίγα στο χλιαρό σιρόπι. Δεν τα αφήνω για πάνω από 1 λεπτό. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω επάνω σε σχάρα να στραγγίξουν.

Για την κρέμα πατισερί

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω να ενσωματωθεί στο μείγμα. Πετάω το λοβό της βανίλιας και ρίχνω με αργή ροή, το καυτό γάλα στο μπολ με το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. Τοποθετώ ένα σουρωτήρι στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και αδειάζω εκεί το μείγμα των αυγών. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζω την κρύα κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και γεμίζω τα σαραγλί. Διακοσμώ με κρέμα την επιφάνεια των σαραγλί και πασπαλίζω με καβουρδισμένο φυστίκι Αιγίνης. Σερβίρω αμέσως.

  2. Αν δεν θέλω να τα σερβίρω εκείνη τη στιγμή, διατηρώ την κρέμα στο ψυγείο και τα σαραγλί σε σχάρα και τα συναρμολογώ λίγο πριν το σερβίρισμα. Αν μείνουν πολύ ώρα η κρέμα θα «ποτίσει» τα φύλλα και θα χάσουν την τραγανότητά τους.

    Σαραγλί με κρέμα και φυστίκι Αιγίνης
Keywords: σαραγλί κρέμα φιστίκι αιγίνης

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Flavorful

  1. Eve_nkld

    Flavorful