προορισμός…γεύση!

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η εταιρεία θέλησε να πουλήσει ένα μεγάλο κομμάτι βουτύρου κακάο, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την κανονική παρασκευή της παραδοσιακής σοκολάτας.

Ποια είναι όμως τα συστατικά της
Όπως και η μαύρη σοκολάτα ή η γάλακτος, η λευκή σοκολάτα περιέχει βούτυρο κακάο, ένα συστατικό απαραίτητο για να λιώσει στο στόμα, μαζί με ζάχαρη, σκόνη γάλακτος και μερικές φορές βανίλια. Σε αντίθεση με την κλασική σοκολάτα, δεν περιέχει κακαόμαζα, που δίνει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση. Ορισμένοι θεωρούν πως η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα επειδή δεν περιέχει θρυμματισμένους κόκκους κακάο.
Πάντως , οι αυστηροί ευρωπαϊκοί κανονισμοί, επιβάλλουν ελάχιστες ποσότητες για κάθε ένα από τα συστατικά. Επομένως, η λευκή σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο, 1% γαλακτοκομικό προϊόν όπως το γάλα, κρέμα ή βούτυρο, συμπεριλαμβανομένων 3,5% λιπαρών γάλακτος.

Τα πλεονεκτήματα της λευκής σοκολάτας
Ναι… έχει και πλεονεκτήματα που αξίζει να τα γνωρίζουμε. Μεταξύ άλλων, είναι χαμηλή σε χοληστερόλη και νάτριο και πολύ πλούσια σε ασβέστιο, απαραίτητο στοιχείο για τα οστά και τα δόντια. Περιέχει φώσφορο, στοιχείο απαραίτητο για την ενέργεια του οργανισμού μας όλη την ημέρα.
Η σοκολάτα αυτή χρησιμοποιείτε πολύ και στην ζαχαροπλαστική. Η ουδέτερη γεύση της, επιτρέπει να συνδυαστεί με πολλές άλλες γεύσεις όπως τα κόκκινα φρούτα, τα φιστίκια ή τα αποξηραμένα φρούτα. Φτιάξτε πεντανόστιμες γκανάς, σε cheesecakes, παρέα με εξωτικά φρούτα αλλά και παγωτά. Εν ολίγοις, φαντασία να υπάρχει και διάθεση και μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *