destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

: 4
: 20 min

Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για να την αλλοιώσει και να μουχλιάσει.

Υλικά
  • 300 γρ. ελιές θρούμπες, π.χ. καλής ποιότητας Θάσου, χωρίς κουκούτσια
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, καλά τριμμένη για να γίνει σαν σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 80 – 100 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στο μούλτι τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το λάδι) και τα δουλεύω καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και απαλή.
  • Βήμα 2 Τη σερβίρω αμέσως.

Related Posts

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι διακοπές είναι πλέον γεγονός. Χωρίς σχολείο, υποχρεώσεις και άγχος, το καλοκαίρι είναι για όλα τα παιδιά ένα ατελείωτο παιχνίδι ξεγνοιασιάς. Με λίγα λόγια είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου για αυτά. Θάλασσα, παιχνίδια, παγωτά… Μια εποχή που θα πρέπει οι γονείς να δείξουν […]

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Το χούμους με καρότα και πάστα ελιάς είναι το τέλειο ορεκτικό για να το σερβίρετε με μπύρα ή κρασάκι. Συνοδέψτε το με κρητικά παξιμάδια ή πολύσπορα κριτσίνια.