προορισμός…γεύση!

Μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα

Μπισκότα σαμπλέ με αμύγδαλα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 45 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  2. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα αμύγδαλα.

  3. Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα ή παραλληλόγραμμο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω εκεί τη ζύμη και την πατάω καλά με τα χέρια μου για να καλύψει εντελώς τη φόρμα ή το τσέρκι και να γίνει ίσια η επιφάνεια. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αναποδογυρίζω τη φόρμα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπαστούνι της ζύμης σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Keywords: μπισκοτα σαμπλε αμυγδαλο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Flavorful

  1. williambuttensha

    Flavorful