προορισμός…γεύση!

Μπαμπάδες με ρούμι και φυστίκια

Μπαμπάδες με ρούμι και φυστίκια

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τους μπαμπάδες

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τους μπαμπάδες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και την αφήνω να μουσκέψει για 4 λεπτά. Την ανακατεύω καλά για να διαλυθεί και τη ρίχνω στο αλεύρι. Προσθέτω το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, για 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο για 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω το μείγμα σε 10 – 12 μικρά, ατομικά φορμάκια για κέικ (ή το αδειάζω σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, με τρύπα στη μέση) και το ψήνω για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω.

Για το σερβίρισμα

  1. Βγάζω τα φορμάκια (ή τη μεγάλη φόρμα) από το φούρνο και αφήνω τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρω και τους μεταφέρω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους τρυπάω σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνω με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως. Στη συνέχεια, με ένα μαχαιράκι τους χαράζω οριζοντίως στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψω στα δύο) και τους γεμίζω με τη σαντιγί. Τους διακοσμώ με τα κερασάκια γλασέ, πασπαλίζω με το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης και σερβίρω.

Keywords: μπαμπαδες ρουμι φιστικια

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful